2011. május 17., kedd

Hamburger otthon, grillen, isteni és egészséges!

Ismét grilleztünk, most még az időjárás is mellénk állt, csak a szél fújt kicsit és szerencsére a nap is kisütött, szóval minden klappolt!
Isteni fűszeres hamburger husikat gyártottam, friss zöldségekkel, isteni volt, még hamuba, vagyis parázson sült új burgonya is készült, ami nagyon jó ötlet volt, tekintve, hogy lusta voltam zsemlét sütni, így sajnos vettem előre csomagolt hamburger zsömlét, ami hagyott némi kívánni valót maga után!:-( Biztosan ti is találkoztatok már azzal a típusú pékárúval, ami száraz, morzsál, szinte molekuláira esik szét, és fojtós, ahogy eszed, na ez ilyen volt, pedig borsos áron kínálták, ránézésre még jól is mutatott, de nem volt finom, szóval legközelebb, rászánom magam a sütésre, mert így egy kicsit vesztett a fényéből a mennyei húspogácsa! Na, de sebaj, mert salátával, dijoni mustárral, hagymával és paradicsommal, nagyon finom volt, ja és el ne felejtsem a burgonyát! Szóval összességében jót sütöttünk és ettünk, még a paleo Bojána is evett belőle  egy csomót, pedig a paleolit korban még nem grilleztek, bár a tűznél készültek az ételek!:-)





Hozzávalók (9 húspogácsához):

1 kg darált marhahús
2 fej apróra vágott vörös hagyma
1 simára kevert tojás
1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
2 tk worcestershire szósz
2 tört fokhagyma gerezd
1 ek csili finomra vágva
1 tk curry por
őrölt bors

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, majd 8-9 db húspogácsát formázok belőle, 



1 órára hűtőbe teszem és addig beizzítom a grill sütőt. A forró rácsra téve 10 perc alatt aranybarnára sütöm, kb 200 fokos kell legyen!
Mellé finom zsemlét és zöldségeket kínálok, és persze az elmaradhatatlan ketchup, majonéz és mustár!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső