2010. március 1., hétfő

Vinaigrette


Sziasztok!

Meglepek mindenkit még egy bejegyzéssel!
Aki rendszeresen olvassa a blogot az tudja, hogy ezt már egyszer publikáltam, csak a könnyebb megtalálhatóság miatt kiemelném a receptből, mert elég sokat használom és így nem kell ezentúl a saláták között böngészni, hogy mi is ez és, hogy kell elkészíteni. 
Íme a vinaigrette:
 
 
Hozzávalók (kb. 375 ml-hez):

1/2 kanál tengeri só
3 ek vörösbor ecet
300 ml extra szűz olívaolaj
2 ek víz

Elkészítés:

A sót és az ecetet összekeverjük és néhány percig állni hagyjuk, míg a só teljesen fel nem oldódik, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és addig keverjük, míg az öntet össze nem áll (emulgeálódik) és besűrűsödik.
Ezután hűtőbe tesszük és akár 6 hónapig is eláll. Használat előtt mindig rázzuk fel, ugyanis az ecet és az olaj egy bizonyos idő elteltével szétválik, de attól még jó, nehogy kidobja valaki!!!
 
Puszi:
Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése