2012. április 23., hétfő

Rakott kel gombapaprikással


Ez az egyik legfinomabb dolog, amit mostanában főztem, csak azért, mert volt pár szép kel levelem, ami kimaradt a frankfurti levesből és a csiperke gomba sem bírt volna több időt már a hűtőben, így született ez a remekmű, ami isteni lett, sok sok köménnyel, tejföllel, sajttal és minden finomsággal, ami ehhez kel, friss paradicsom, zöldpaprika, jázmin rizs, jaj olyan jó, mindenképpen készítsétek el, főleg, hogy gyönyörűek a kelkáposzták!
A gyerekek végre megették a kelkáposztát, mert a gomba és a rizs nagy kedvencük, azt mondta Szofi, hogy ez nem is kelkáposzta, hanem zöld gomba!:-)

Hozzávalók (4 személyre):



A gombapaprikáshoz:

300 gramm csiperek gomba felszeletelve
200 ml tejföl
1 ek rizsliszt
1 nagyobb paradicsom, kimagozva, hámozva, felkockázva
1 paprika feldarabolva, kimagozva
1 fej vöröshagyma finomra vágva
2 tk őrölt kömény
2 tk piros paprika, őrölt
200 gramm jázmin rizs főzve
bors

10 nagy levél kelkáposzta, blansírozva
4 tk kömény

A tetejére:

150 gramm reszelt trappista
4 ek tejföl
1 db tanyasi tojás
2 tk kömény
1tk szerecsendió
bors

Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőt előmelegítek, megdinsztelem rajta a hagymát, megszórom a köménnyel, majd rádobom a paprikát, paradicsomot és párolom 3 percig, majd hozzáadom a gombát, megszórom a pirospaprikával, sózom borsozom és fedő alatt puhára párolom. Amikor kész a tejfölt elkeverem a rizsliszttel és behabarom, forralom, majd félre teszem. A főtt rizzsel összekeverem és előkészítem a többit.

Tűzálló tál aljába teszem a lecsepegtetett káposzta levelek egy részét, megszórom köménnyel, rákanalazom a rizses gombás keveréket, majd még egy réteg káposzta, meghintve köménnyel és így tovább, a tetejére is káposzta levél kerüljön, majd végül a tejfölt elkeverem a tojással sajttal, fűszerezem és ráteszem a tetejére, 170 fokos sütőben aranybarnára pirítom 25 perc alatt.



 Amikor kezd barnulni, a tetejére rakhatunk pár szelet bacont mennyei ízt ad neki!





Amikor kész várjunk, hogy hűljön, akkor lehet szépen vágni!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső