2011. szeptember 22., csütörtök

Burgonya krém leves, baconnel, a gyerekek kedvence

Ma egy kicsit kölykös recept lesz, ami Szofi egyik nagy kedvence, gyorsan elkészíthető és ebédre, vacsorára, is tökéletes!
Szofi nagyon szereti a levest, de főként a benne levő tésztát, ezt kiküszöbölve, próbáltam valamilyen olyan levest kitalálni, amihez nem illik a tészta, de mégis van benne betét, így született meg ez a krémsajtos, finomság, ami nem csak a gyerekek kedvence lesz, azt garantálom!






Hozzávalók:

60 dkg burgonya
200 gramm krémsajt
2 dl tejföl
8 dl zöldség alaplé (lásd. Befőttek és házi készítmények)
bors
szerecsendió
8 szelet bacon

Elkészítés:

A burgonyát felkockázom és a zöldség alaplében megfőzöm, majd amikor megpuhult, beleteszem a krémsajtot, sózom, borsozom, beleszórok egy kevés szerecsendiót, majd botmixerrel összeturmixolom.
Egy keveset kimerek a levesből, elkeverem benne simára a tejfölt, majd visszateszem és felforralom, kész is.
Serpenyőben megsütöm ropogósra a bacont, majd a levessel együtt kínálom.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése