A vöröslencse mellé tökéletesen illik a mai husi ötlet, mivel íz világát tekintve keleties, pikáns, kicsit savanykás!
Nekem nagyon ízlett, bár valljuk meg a húsra már igencsak ki voltam éhezve, igaz tegnap ettem halat isteni sült paprikás salátával, ami a jövőhéten kerül fel a receptek közé, de azért a hús már nagyon kellett, ilyenkor jövök rá mekkora kincs! A hentesemnél-már csak így hívom magamba, remélem nem veszi sértésnek a neje, hogy kisajátítom:-)- isteni, csodaszép csont nélküli karajt vettem, pont elég volt hármunknak, persze Szofié nem mustárral készült csak só, bors, kevés citromlé és bazsalikom került rá, de neki is nagyon ízlett! Sokat számít a jó alapanyag, vagyis javítanék ez a legfontosabb, hiszen, ha miőségi anyagokat használunk, szinte elronthatatlan a főztünk!:-)
Hozzávalók (2 személyre):
2-2 szelet csont nélküli karaj
2 ek dijoni mustár
1 tk curry por
1 gerezd fokhagyma finomra vágva vagy reszelve
durva szemű só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A húst enyhén kiklopfoljuk, szárazra töröljük.
Egy edénybe elkeverjük a mustárt, a sóval, borssal, curry-vel, és a fokhagymával,
majd jó vastagon bekenjük vele a husinkat.
Vajjal kikent tűzálló edényben kisütjük körülbelül 20-25 perc alatt.
Végül jóízűen elfogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése