2011. április 1., péntek

Dijoni mustárral sütött karaj

A vöröslencse mellé tökéletesen illik a mai husi ötlet, mivel íz világát tekintve keleties, pikáns, kicsit savanykás!
Nekem nagyon ízlett, bár valljuk meg a húsra már igencsak ki voltam éhezve, igaz tegnap ettem halat isteni sült paprikás salátával, ami a jövőhéten kerül fel a receptek közé, de azért a hús már nagyon kellett, ilyenkor jövök rá mekkora kincs! A hentesemnél-már csak így hívom magamba, remélem nem veszi sértésnek a neje, hogy kisajátítom:-)- isteni, csodaszép csont nélküli karajt vettem, pont elég volt hármunknak, persze Szofié nem mustárral készült csak só, bors, kevés citromlé és bazsalikom került rá, de neki is nagyon ízlett! Sokat számít a jó alapanyag, vagyis javítanék ez a legfontosabb, hiszen, ha miőségi anyagokat használunk, szinte elronthatatlan a főztünk!:-)

Hozzávalók (2 személyre):

2-2 szelet csont nélküli karaj
2 ek dijoni mustár
1 tk curry por
1 gerezd fokhagyma finomra vágva vagy reszelve
durva szemű só
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A húst enyhén kiklopfoljuk, szárazra töröljük. 



Egy edénybe elkeverjük a mustárt, a sóval, borssal, curry-vel, és a fokhagymával,



majd jó vastagon bekenjük vele a husinkat.



Vajjal kikent tűzálló edényben kisütjük körülbelül 20-25 perc alatt.



Végül jóízűen elfogyasztjuk!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése