2011. március 8., kedd

Chefparade vagyis folytatódik a záró est menüsora

Ma az előétel után következzen, még egy előétel:-), ami egyébként egy könnyű vacsorának is megfelel! Két nagyon finom tengeri halból készítünk ma csodás, ízletes, pikáns tatárt, ami szerintem nagyon jó ötlet és ízlés szerint a tonhal, illetve a lazac helyettesíthető más filével, bár ez a két hal tökéletes, isteni a húsuk íze és nyersen s nagyon ízletesek, főleg a sokféle incsi-fincsi fűszer miatt! Mennyei száraz rosét ittunk mellé, természetesen francia bort, méghozzá bordóit, nagyon jól illet a friss, gyümölcsös bor a pikáns halhoz! A tatárt feldobtuk egy nagyon finom kapros mártással, egy szónak is száz a vége isteni lett.
Az elkészítés nagyon egyszerű mindent összevágunk apróra, összekeverjük, hűtőbe tesszük, majd friss ropógos bagettel kínáljuk, akkor lássuk mégis hogyan, és miből lesz a finomság:


Duo de tartare de thon et saumon au balsamic caramélisé
Tonhal és lazac tatár, karamellizált balzsam ecettel

Előkészítés: 20 perc. Hűtőben: 1 óra

Hozzávalók (4 fő részére):



200 g Vörös tonhal nagyon apróra vágva
200 g Lazac filé nagyon apróra vágva
1 lime
1 citrom
1 hagyma vagy 6 mogyoró hagyma finomra vágva
1 csokor friss snidling apróra vágva
1 csokor friss kapor apróra vágva
200 gramm tejföl
Nagy szemű só
Só / bors

Elkészítés:

A tonhal és a lazac szeletet is letörölgetjük mielőtt feldaraboljuk.
A lazacot apróra vágjuk 

egy tálba tesszük, hozzákeverjük a sót, borsot, az apróra vágott snidling felét, a hagyma felét is , majd a fél citrom levét. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára minimum.
A tonhallal ugyanezt tesszük, de ebbe bele keverjük a kapor felét is, és egy kávés kanál tejfölt is, majd sózzuk, borsozzuk, ezt is hűtőbe tesszük.
A kapor másik felét a tejfölbe keverjük, borsozzuk és a lime levét is bele tesszük, sózzuk ízlés szerint, majd ezt is hűtőbe tesszük.
Ízlésesen tálaljuk! 

Friss baguettet kínálhatunk mellé, ízletes borral fogyasszuk!

Jó étvágyat mindenkinek!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső