2011. március 17., csütörtök

Folytatódik a francia konyha ma már itthon

Igazi hős vagyok, főzök és nem eszem!:-) Ma francia hagyma krémlevest készítettem a kis családnak, ami állítólag isteni lett, bár ezt én is tudom, hiszen megkóstoltam, de tényleg csak egy mini falatot! Gyors, finom, kevés hozzávalóból összedobható, szóval nagyon praktikus!
Ma már egyébként jobban bírom a kiképzést, elmúlt az éhségérzet és egy kicsit energikusabb is vagyok!:-) remélem napról-napra jobb lesz és tényleg jobban érzem majd a kúra után magamat! Szüksége volt már a szervezetemnek a tisztulásra, iszonyatos mennyiségű mérget tolok magamba nap, mint nap, kezdve a sok csokoládéval, hiába minőségi, akkor is, szóval egy szónak is száz a vége kell a méregtelenítés, reméljük bírom 10 napig! Ha mait nem számítom már csak 8 nap!

Francia hagyma krémleves:

Hozzávalók (2 személyre):



Előkészítés: 10 perc
Főzés: 15 perc

3 nagy fej vöröshagyma felkarikázva
2 ek kristálycukor
100 gramm szoba-hőmérsékletű vaj
2 dl főzőtejszín
500 cl húsalaplé (lsd. Befőttek és házi készítmények)
5 gramm teljes kiőrlésű liszt
bors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A vajat lábasban felolvasztjuk és amikor már serceg hozzáadjuk a cukrot karamellízaljuk, rádobjuk a hagymakarikákat és kevergetve megfonnyasztjuk, közepes lángon. Amikor már elegendő vizet eresztett, felöntjük az alaplével és megforraljuk, ha kész botmixerrel összepürésítjük és a tűzre visszatéve hozzáadjuk  a már előzőleg liszttel simára kevert tejszínt, kevergetjük, de ekkor már ne forraljuk! Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megbolondítjuk és készen is vagyunk!
Reszelt sajttal és pirított zsemle kockákkal kínáljuk!



Jó étvágyat!

Puszil:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső