2010. december 15., szerda

Könnyű saláta vacsora


Ma a fogyókúrázóknak kedvezek, bár nem hinném, hogy van olyan elvetemült, aki gasztro blogot olvas, karácsony előtt és fogyózik, bár lehet, hogy a képekkel jól lakik!:-)
A mai bejegyzés után elkezdem feltenni a hagyományos karácsonyi menü sorom tagjait és írok a legújabb könyvemről, amit méltán nevezhetek a bibliámnak is, mert végre megérkezett a Larousse Gasztronómiai Lexikonom, ami nem csak szócikkeket, de híres séfek receptjeit is tartalmazza és gyönyörű! Már alig várom, hogy készíthessek belőle valami finomat, már be  is vásároltam hozzá, szarvasgombát, rózsaborsot, steak húst, erdei gombát, szóval csupa finomságot! Remélem a gyerekek és a vizsgaidőszak engedi, hogy készítsek ezekből különböző finomságokat!
Ma viszont marad az egyszerű, ám annál finomabb csirke saslik salátaágyon, pirított baguettal, amit fűszeres vajjal dobtam fel!

Csirkesaslik salátaágyon:

Hozzávalók (2 személyre):

40 dkg csirkemell felkockázva

A páchoz:

2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk tárkony
1 tk fehérbors
2 tk só
1 tk borsikafű
A salátához:

250 gramm saláta keverék
1 db nagyobb paradicsom felkockázva
100 gramm póréhagyma csíra
1 db lilahagyma felkarikázva
100 gramm fekete olivabogyó
100 gramm feta sajt
2 ek vörösborecet
3 ek olívaolaj
fehér bors

1 db baguette felkarikázva
1 gerezd zúzott fokhagyma
oregánó
bors
vaj

Elkészítés:

A csirkemellet bepácolom az olívaolajjal összekevert fűszerekkel, majd fél napra vagy egész éjszakára hűtőbe teszem. A fűszeres husi kockákat hurkapálcára tűzdelem, majd serpenyőben vajat forrósítok és alaposan átsütöm őket, félre teszem és elkészítem a salit.


A saláta keveréket, paradicsomot, hagymát, olívabogyót, csírát és fetasajtot egy nagy tálba teszem, majd elkészítem a dresszinget: olívaolajat, ecetet és a fűszereket összekeverem, majd meglocsolom vele a salátát, félórára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, addig megpirítom a baguettet, majd még forrón megkenem őket a fűszeres vajjal (a vajba keverem a fokhagymát, oregánót, sót, borsot).

Végül tálalok és utána nyam-nyam...


Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső