2010. december 22., szerda

Ratatouille a la nizza


A karácsonyi finomságok közé becsempészek egy gyors, laktató francia lecsó receptet, ami a nagy karácsonyi hús evés előtt kitűnő gyomor kímélő!
Szofi egyik nagy kedvence a Lecsó című mese és mindig megállapítottam magamban, hogy milyen ínycsiklandó lehet a mese cím adója és egyszer biztosan el fogom készíteni, de valahogy mindig annyiba maradt, na de most végre, hogy meg van a gasztronómiai lexikon és állandóan olvasgatom, rátaláltam egy receptre ami a nizzai ratatouille elkészítését osztja meg a nagy közönséggel és rávettem magamat a főzésre!

Hasonlít a mi lecsónkra, bár a fűszerezés miatt teljesen más az ízvilág, babér levél, kakukkfű, petrezselyem és az alapanyagokban is van eltérés, padlizsán, spárgatök, cukkini....

Hozzávalók (4 személyre):

6 db kisebb spárgatök felkarikázva
3 db cukkini felkarikázva
3 db kisebb padlizsán felkarikázva, megpucolva
2 fej vöröshagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma zúzva
6 db paradicsom megpucolva, kimagozva
1 db zöldpaprika vékony csíkokra vágva
4-5 babárlevél
1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
1 csokor kakukkfű finomra vágva
6 ek olívaolaj
bors


Elkészítés:

Magas falú serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, majd megpirítom rajta a cukkini karikákat, majd a padlizsánt és spárga tököt, utána rádobom a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a fűszereket, végül lefedve párolom, míg minden íz össze nem ér.  Ez körülbelül 15 perc.
Forrón vagy hidegen is fogyasztható, kitűnő önmagában is, de tökéletes körete szárnyas húsoknak is. Ha főételként esszük, pirított bagettel kínáljuk, amit előzőleg fokhagymával és kevés vajjal ízesítünk.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső