2010. július 26., hétfő

Figyelem, figyelem: az I. Fenntartható élelmiszerlánc Világtalálkozójának közleménye


Sziasztok!

Ismét szeretnék megosztani veletek egy közérdekű sajtóközleményt melyet a Foodlawment Egyesület adott ki a napokban!
Alább olvashatjátok, hogy még mindig lehet jelentkezni az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozójára, szóval aki csak teheti továbbítsa ezt a felhívást és terjessze! Előre is köszönöm a segítségeteket! 
A felhívás után a vidéki helyszíneket is megtalálhatjátok és részt tudtok venni a gasztronómiai eseményeken, ahol kostolók is lesznek az előadások mellett!



SAJTÓKÖZLEMÉNY:

"Az év legnagyobb élelmiszeripari ünnepe Budapesten

Még jelentkezhetnek kiállítók

Rendezvénysorozat az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó keretében − 200 regisztrált vendég − 105 előadó, 35 országból, 64 szervezettől − Élő közvetítések a helyszínekről 
Budapest, 2010. július 19. − Augusztus 17−22. között tartják meg az év legnagyobb élelmiszeripari eseményét, az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozót. Dr. Búza László, a rendezvényt szervező Foodlawment Egyesület elnöke ma találkozott a szponzorokkal és támogatókkal. Felhívta a szakma figyelmét arra, hogy még lehet jelentkezni a vidéki helyszíneken megrendezendő húsok és húskészítmények világversenyeire. A tájékoztatón jelen volt Dr. Kardeván Endre, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár és Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-elemzési főosztályának vezetője.
Dr. Búza László arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóra – és a rendezvény kiemelt szakmai konferenciájára, a X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszusra − már több mint 200 vendég jelentkezett Európából, az Egyesült Államokból, Ázsiából és Dél-Amerikából. A konferenciára 35 országból, 64 nemzetközi szervezettől 109 előadó érkezik. A rendezvény célja, hogy a hatóság, az oktatás, a tudomány képviselői, az élelmiszeripari vállalkozók és fogyasztói érdekképviseleteket közös fóruma legyen.
Az egyetemek, kutató műhelyek és a szakhatóságok számára 64 országra kiterjedő videó-konferencia hálózatot szerveznek, így világszerte „élőben” is nyomon lehet majd követni az eseményeket, és be is lehet majd kapcsolódni a vitákba. A videokonferencia-rendszer segítségével a budapesti rendezvény résztvevői a vidéki helyszíneken zajló versenyek, ételbemutatók részesei is lehetnek.
A Budai Vár ad otthont a rendezvényhez kapcsolódó, és a korábbi években is nagy sikert arató Ludas Napoknak és itt lesz a baromfihúsok világversenye is. Emellett fogyasztói sátor várja az érdeklődőket ételbemutatókkal és egészséges életmóddal kapcsolatos fogyasztói fórummal. Békéscsabán kolbász és szalámi világbajnokság, Szegeden a vadételek, Mezőkövesden a szalonna, tepertő, zsírok és a böllérek, Alsózsolcán a felvágottak és vörös áruk, Kecskeméten a kecskehúsok és húskészítmények, Szigetváron a disznósajt, kenőmájas, Abaújszántón a füstölt, pácolt termékek, Hortobágyon a halak és halkészítmények valamint a szürke marha készítmények, Sepsiszentgyörgyön a birkahúsok és a birkahúsból készült ételek kelnek versenyre.
A Foodlawment Egyesületet 2008-ban alapították. Célja, hogy segítse és támogassa az élelmiszerlánc minden pontját: a termelőt, a feldolgozót, az áru terítésével, értékesítésével és megsemmisítésével foglalkozó összes vállalkozást, magánszemélyt, hivatalt, kutatót, oktatót és nem utolsósorban a fogyasztót, akiért a lánc összes résztvevője dolgozik. „A fenntartható élelmiszerlánc a legfontosabb emberi szükséglet kielégítésének környezettudatos, a jövő tekintetében is elfogadható szemlélete. Nagy öröm a számunkra, hogy az általunk kidolgozott, a fenntartható élelmiszertermeléshez kapcsolódó jogi szabályozást immár több mint 30 európai ország átvette. Továbbra is azon dolgozunk, hogy mindenki megismerje ezt a szemléletet és a maga területén át is ültesse a gyakorlatba” − jelentette ki dr. Búza László, az Egyesület elnöke.
További információk a http://www.foodlawment.hu és a http://events.foodlawment.com weboldalon találhatók."

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső