2010. szeptember 15., szerda

Kéksajt, csirkemell, bacon


A fenti cím szerintem nagyon árulkodó, hiszen ez a három hozzávaló nem is lehet más, mint göngyölt hús, amiben pikáns töltelék van és isteni finom!
Én imádom az összes kék sajtot, krémként, hozzávalóként vagy csak úgy magában olíva bogyóval és friss baguettel! Sokszor készítek például gorgonzola mártást húsokhoz, vagy burgonyás gnocchihoz, de roquefort sajtból is isteni dolgokat lehet készíteni csak arra figyeljünk, hogy jó minőségű legyen, mert sokszor vagy túl sós az olcsóbb változat, vagy nem elég érett, így, ha veszünk akkor tényleg legyen jó, legyen francia...

A tölteléket, hogy ne legyen olyan intenzív egy kis tejföllel lazítom fel és kakukkfűvel spékelem meg, hogy még pikánsabb legyen, illetve fontos még, hogy a csirkemellet, ami sokszor kiszárad egy egész éjszakára fokhagymás tejbe áztatom, hogy puha és omlós legyen!


Baconbe tekert csirkemell roquefort sajttal töltve:




Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet filézett csirkemell (fokhagymás tejbe áztatva egy éjszakán át)
150 gramm roquefort sajt
100 gramm tejföl
3 ek kakukkfű finomra vágva
200 gramm szeletelt bacon szalonna
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A csirkemelleket középen bevágom, kiterítem és vékonyra klopfolom, borsozom mindkét oldalát, sózni nem kell, hiszen a sajt és a bacon szalonna elég sót tartalmaz!
Ezután elkészítem a tölteléket: a sajtot villával összetöröm egy keverő tálba, hozzáadom a tejfölt és alaposan elkeverem őket, majd beleszórom a kakukkfüvet és egy kevés borsot. 
Amikor ezekkel megvagyok a csirkemellek közepére halmozom a tölteléket és eloszlatom rajtuk, úgy hogy a hússzeletek szélét nem kenem be, hogy ki ne folyjon a nagyja, majd feltekerem és betekerem bacon szalonnába.
Tűzállótálba teszem őket, öntök alájuk egy kis vizet és letakarom alufóliával, majd 180 fokos sütőben így párolom 10 percig, ezután a fóliától megszabadítom és még 20 percig sütöm, hogy szép színe legyen és alaposan átsüljön.
A húsból kifolyt sajt, a víz és a szalonnából kisült zsír tökéletes pecsenyelé ,amivel tálalás előtt meglocsolom a húst, így még szaftosabb, és nem lesz száraz! 
Köretnek párolt rizst kínálhatunk mellé, de balzsamecetes saláta is kitűnő választás.

Jó étvágyat hozzá!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső