Ebédre köretként csináltam is egy mennyei sajtos karfiolt, ami önmagában is tökéletes étel, hétköznap hús nélkül-vegáknak hétvégén is:)- is teljesen jó! Imádott kék sajtom tette fel a koronát erre a tényleg isteni ételre és ezt most túlzás nélkül állítom, Szofinak is nagyon ízlett, pedig nincsen oda a karfiolért, és ma mégis degeszre ette(ük) magát belőle, még a sült csirke combot se kérte csak a sajtos kafiolt (Ő így hívja)!
Egy szónak is száz a vége, ismét karfiol szezon van, ezért egyétek, vegyétek, mert csak....:-)
Karfiol kék sajttal sütve:
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg karfiol rózsáira szedve
250 gramm kéksajt
250 gramm tejföl
1 dl főző tejszín (20 %-os)
1 egész tojás
100 gramm trapista sajt lereszelve
2 tk szerecsendió (őrölt)
2 tk frissen őrölt fekete bors
125 gramm Pannónia sajt lereszelve
Elkészítés:
A karfiol rózsákat enyhén sós vízbe félig megfőzöm (tényleg enyhén sós, hiszen a kék sajt elég sós), se nem puha, se nem kemény legyen.
Egy keverőtálba összetöröm villával a kék sajtot, hozzákeverem a tejfölt, a tejszínt és beleszórom a reszelt trappista sajtot, majd az egészhez hozzáadom a már előzőleg enyhén felvert egész tojást. Legvégül: borsozom és beleszóróm a szerecsendiót is.
Tűzálló tálba teszem a karfiolt, amit előtte alaposan lecsöpögtetek, majd ráöntöm a tejfölös, sajtos mártást és a tetejére szórom a pannónia sajtot. 180 fokos sütőben készre sütöm, ez körülbelül 15 perc, míg a sajt a tetején szép aranybarna nem lesz!
Önálló fogásként vagy köretként esszük!
Jó étvágyat hozzá!
Puszil mindenkit:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése