2012. január 26., csütörtök

Sülthátszín szelet balzsamecet juice-zal és parmezánnal


Jöjjenek a húsok a sok tészta után, ez paleo barátaimnak is mehet éjjel nappal!:-) Isteni vörös húsokat készítettünk hétfőn, egyszerű köretekkel,  mindegyik elkészíthető egy gyors, de különleges vacsoraként, ha valakit el akarunk kápráztatni, vagy csak gasztro orgazmusban szeretnénk részesíteni magunkat!:-)

A hát és bélszín mindketten jó barátaim, így a mai recept volt az egyik kedvenc fogásom a suliban, mert szép félig átsült steaket készítettem, ami teljesen egyszerűen volt fűszerezve és igazi pikantériája a balzsamecetben rejlett, mennyei ízvilág tárul elénk, egyszerűen friss ruccolával tálaljuk nem is kell hozzá más köret, mert a hús önmagában is isteni, szépen tálalva tényleg impozáns vacsora, ha valakit el szeretnénk kápráztatni, úgyis jön a Valentin nap és főzni szerető embertársaim, nem kell csilliókat költeni, elég egy gyönyörűen felszolgált finomság, jó bor, konyak és máris meg van az aji, ami nemcsak a párunknak, de nekünk is jó...

Na az ajándék ötletek után jöjjön a munka, süssük meg ezt a hátszínt:

Tagliata con aceto di balsamico sulla ruccola e parmigiano:



Hozzávalók ( 2 személyre):

300 gramm hátszín
durvára tört zöld bors
olívaolaj
100 gramm parmezán forgácsolva
200 gramm ruccola

A balzsamecet juice-hoz:

1 l balzsamecet
 5 ek méz vagy barna cukor
csipetnyi só

Elkészítés:

A hátszínt előkészítem, le szedem a fölös részeket, majd szoba-hőmérsékletűre hagyom melegedni, tányéron. 
A ruccolát megmosom, majd hideg vízbe hagyom ázni, a tálalásig, hogy szép friss legyen. A parmezánból kis pelyheket, forgácsokat készítek, zöldséghámozó segítségéve.

Elkészítem a balzsam juice-t: a cukrot karamellizálom, majd felöntöm az ecettel és addig keverem, míg fel nem olvad a cukor benne, csipetnyi sót adok hozzá és harmadára főzöm, folyamatosan forrjon, hogy jól besűrűsödjön, közepes lángon, majd félre teszem hűlni.

Serpenyőt előmelegítem, majd kevés olívaolajon sütöm a hús szeleteket, mindkét oldalát 3-4 percig, közben sózom, és a zöldborssal is megszórom.
Amikor elkészült, ujjnyi távolságban, ferdén szeletelve tányérra helyezzük. Hozzáadom a friss ruccolát, amit meglocsolok olívaolajjal, a parmezánt, majd a húst meglocsolom az ecettel és már ehetjük is!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső