2012. január 22., vasárnap

Pasta italiana, avagy olasz tészták, pontosabban a négy sajtos gnocchi



Jó egy hetes elmaradásban vagyok a tészta receptek tekintetében, és persze egész héten nem írtam egy kumma szót sem, ami a fogadalmammal szöges ellentétben áll, de egész héten rohantam, szerveztem a márciusi sí utunkat, majd este ájultan estem be az ágyba, inkább olvastam két-három percet, hogy aztán egy száz oldalas könyv fejbe vágjon, amikor átfordulok a másik oldalamra!:-) Tizenegy után már ne olvasson az ember fia, főleg napi hat órás alvással, de végre vége a hétnek, kezdenek rendeződni a dolgok és végre van időm írni, szóval jöjjenek a tészták, ami mindenki nagy kedvence, kivéve, ha paleo az illető :-), persze titkon Ők is szeretik, csak nem vallják be, hiszen, azt nem evett az ősember! Na jó nem gúnyolódok az egészséges táplálkozás lelkes hívein, igazuk van, de free day-kor ezzel szegjenek fogadalmat, mert mennyei étek ez megéri a plusz kalóriákat!
Nem a nálunk ehető snassz, rossz sajtokból készült négysajtos szósz következik alább, hanem egy igazi, hamisítatlan, olasz pasta, ami ráadásul nagyon jó minőségű alapanyagokból készül, megéri jó minőségű sajtokból elkészíteni, mert az íz élmény kárpótol a sok pénzért, amit kiadunk érte, ne sajnáljuk a hasunktól a pénzt!:-)

Jöjjön a lényeg:








Gnocchetti ai quattro formaggi / 4 sajtos mini gnocchi

Hozzávalók (2 személy részére):



A tésztához:
-  2 db hideg főtt krumpli
-  1 db tojássárgája
-  1 ek. olvasztott vaj
-  60 g liszt
-  só, fehérbors, szerecsendió

A szószhoz:
- 200 ml főzőtejszín
-  25 g gorgonzola sajt
-  25 g brie sajt (fél puha sajt)
-  25 g parmezán sajt
-  25 g bianco sajt (fél puha sajt)
-  10 g vaj
-  1 gerezd fokhagyma
-  fehérbors, szerecsendió
-  durvára tört rózsabors
-  friss petrezselyem

Elkészítés:



A krumplinkat megfőzzük héjában, sós vízben. Majd meghámozzuk, összetörjük és hűtőbe helyezzük 10-15 percre. Ezt követően tojássárgáját, lisztet, vajat adunk hozzá és ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és gyorsan összegyúrjuk. A gnochetti tésztát kisebb darabokra vágjuk, kb 1cm vastag hengert formázunk belőle és késsel egyenletes fél cm-es darabokra vágjuk fel. Vizet forralunk, amiben a henger alakúra gyúrt, kiszaggatott gnocchetti-ket készre főzzük – forrástól számított kb 2 percig főzzük.
Serpenyőben vajat olvasztunk, majd egy fokhagymagerezdet rakunk bele. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadhatjuk a sajtokat, kis időre tűzön hagyjuk kisebb lángon, fokozott figyelemmel. Tálaláshoz a tésztával összemelegítjük, friss petrezselymet és durvára tört rózsaborsot szórunk rá.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

  1. Ígérem, beáldozom a legközelebbi free dayem a tésztaevés oltárán, de csak ha te készíted :))

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső