2012. január 30., hétfő

Bárányborda bazsalikomkrémmel és paradicsommal


Ez ma nem egy pénztárca kímélő étel az biztos, tekintve a bárány borda borsos árát, de a crusta, amivel bekenjük bármely húshoz ideális, gyorsan, könnyen, olcsón elkészíthető és feldobja a legegyszerűbb ételt is, na persze a bárányborda isteni, ünnepi alkalmakkor elkészíthetjük, vagy akkor is, ha magunkat akarjuk csak úgy megjutalmazni, mert mi is megérdemeljük, nem?!

Ez az étel se egy lassú tűzön készülő vasárnapi lakoma, gyors, hétköznap is feldobhatjuk magunkat vele, és a borda olyan szépen tálalható, lehetünk mi a négycsillagos étterem séfjei a saját konyhánkban!:-)

Nézzétek a képet( ne a mínőséget, mert az kritikán aluli, csak a gépem lemerült a telefonom meg ennyit tud:-)), pedig ez a legegyszerűbb variáns a sok közül!

Holnap a halak jönnek, na meg a tengeri herkentyűk!:-)

Agnello con crusta di basalico e pomodoro:



Hozzávalók ( két személyre):

300 gramm bárányborda

A crusta-hoz:

50 ml olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom levél
2 ek fenyőmag, megpirítva
1 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt parmezán sajt
1db tojás fehérje
zsemlemorzsa (amennyit felvesz a crusta)

A körethez:

2 fürt koktél paradicsom
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A báránybordákat letisztítom, sózom, borsozom, majd forró serpenyőben az egyik oldalával szép barnára sütöm, félre teszem.
Elkészítem a custa-t: először is kell zöld pesto, a bazsalikom leveleket, a fenyőmag felét, a sajtot, fokhagymát és olívaolajat egy tálba teszem, botmixerrel pürésítem, majd hozzáadom a fenyőmagot, elkeverem, picit sózom, a tojás fehérjét kevés sóval kemény habbá verem, majd hozzáadom a pestohoz, belekeverem a zsemlemorzsát, annyit, hogy ne legyen folyós, így nem csúszik le a húsról.
A báránybordák tetejére kenek, kenő kés, vagy ennek hiányába, az ujjam segítségével 1-1 evőkanál crustat, majd 180 fokra előmelegített sütőbe, grill fokozaton, 6-8 perc alatt készre sütöm a husit.
Eközben elkészítem a parikat, forró serpenyőbe öntöm az olívaolajat, rádobom a paradicsomokat, szép barnára sütöm, majd a kész hússal tálalom!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső