2012. január 27., péntek

Borjú szelet római módra


Ezek a rómaiak tudnak valamit, legfőképpen enni és főzni, na meg egyszerűen csak élni! Mindig irigykedünk rájuk, jó az idő, a hideg se olyan hideg, a város is szép, nyüzsög, vannak jó éttermek, sok olasz:-), szóval jó nekik, bár élni nem mind szeretnénk ott, de ha lehetne, azért jó lenne!:-)

Ma is egy egyszerű, minimális fűszert igénylő étel jön, a natúr ízek kedvelőinek, aki azt az ételt szeretné a szájában érezni, amit megsütött, nem pedig valami zacskóban levő, előre kikevert fűszerét, ami elnyom minden természetes ízt, szagot! Szóval zsálya levél, pármai sonka, bors és kész is, nem ördöngösség, az íz viszont csodás, szaftos hús szelet egyszerű zöldbabbal körítve, menyei vörös borral fogyasztva, a legjobb, legkönnyedebb vacsi, ami után biztos mind megnyaljuk a tíz ujjunkat!:-)

Saltimbocca alla romana:



Hozzávalók ( két személyre):

250 gramm borjú hús (dió része)
fehérbors
annyi szem zsálya levél, ahány szelet hús lesz
pármai sonka (ugyanannyi, mint zsálya levél)
2 dl fehérbor
1 ek olívaolaj
1 ek vaj

A körethez:

25 dkg zöld hüvelyű zöldbab
1 fej vöröshagyma felaprítva
3 gerezd fokhagyma felaprítva

Elkészítés:

A húst megtisztítom, vékony szeletekre vágom, kicsit kézzel megnyomkodom, nem kloppfolom, fehér borssal megszórom. Minden szelet húsra teszek egy zsályalevelet, majd betekerem a pármai sonkával és előmelegített serpenyőbe teszem az olívaolajat, a vajat, majd mindkét oldalát 4-4 percig sütöm a húsnak és kész is.
A zöld babot leforrázom előzőleg, majd a hús serpenyőjébe megpirítom a hagymákat, beledobom a babot és rövid ideig párolom, hogy még roppanós legyen, ízesítem sóval, borssal majd azon melegében tálalom és ehetjük is!:-)

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső