2011. november 10., csütörtök

Török vegyes saláta


A fogadtatás is elég vegyes volt, mivel két legnagyobb kritikusomnak kedveskedtem ezzel, Ferenc és Bobo volt a szenvedő alanya, ennek a szerintem nagyon finom salinak, ami mellé  grillezett csirkemellet készítettem!
Mivel Bojána paleo étrendet folytat gondoltam a zöldség hús kombi jó lesz, de a koriander mennyiséget nem díjazták annyira!:-)
Jó így utólag Én is azt mondom, hogy sok volt, de tényleg ennyit írtak, így a receptbe Én már a javított változatot teszem közzé, ne tegyetek bele többet nagyon erős, pedig rutinos koriander fun vagyok, de így nyers formában nagyon tömény lett, bár a görög joghurt, amit mellé kínáltam kicsit elnyomta,de azért sok!
Egyébként tényleg finom, gyors, magában is nagyszerű, pitával, egy jó kis borozós baráti beszélgetéshez kitűnő bor/sör korcsolya!

Nekem ízlett és szerintem nekik is csak, mint mindig most is jó volt egy kicsit heccelni, mivel nehezen bírom a kritikát, ha a főztömről van szó, hiába ami jó az jó!:-)
Egyébként a Casa Moro-ból van, amiben még nem csalódtam, de a török, marokkói konyha ízvilága erőteljesebb, és a hozzá nem értő közönség először lehet, hogy megriad!

Egyébként ez a vegyes saláta nem más, mint apróra vágott paradicsom, paprika, uborka és koriander, fokhagymás görög joghurttal, e mellé autentikusan pitát, lepény kenyeret kínálhatunk, de bárányhús mellé is kitűnő!






Hozzávalók (4 személyre):

A salátához:

8 db paradicsom kis kockákra vágva
1/2 uborka felkockázva
1 fej lilahagyma felkockázva
1 db piros paradicsom paprika felkockázva
1 db sárga paradicsom paprika felkockázva
1/2 ek koriander felaprítva

Öntethez:

1 gerezd fokhagyma sóval péppé zúzva
1 ek citromlé
4 ek olívaolaj
tengeri só
őrölt bors

A tálaláshoz:

200 gramm görög joghurt
2 gerezd zúzott fokhagyma
100 gramm karamellizált vaj
1 tk őrölt chilli paprika

Elkészítés:

Az öntet összes hozzávalóját elkeverem, majd a felaprított zöldségekre öntöm, megszórom a korianderrel és alaposan összerázom.

Tányérra halmozom, majd közepére kanalazom a fokhagymás joghurtot, meglocsolom a vajjal és megszórom a chillivel!

Jó étvágyat!

Puszi.

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső