2011. november 10., csütörtök

Csirke becsinált leves zöldségekkel gazdagon


Mindig azon gondolkozom milyen idióta név ez, ki találta ki, nem valami bizalom gerjesztő, pedig egy mennyei ételt takar!
Kicsit másképp készítettem, mint szoktam fűszeresebben és sok-sok zöldséggel, illetve családom és egyéb állatfajták miatt kifiléztem a csirke combokat és apróra daraboltam, bár így hamar elkészült és mindenkinek nagyon ízlett!
Jaj ma este megyünk a T-System ügyfél partiára, ahol a jazz zenéjé lesz a főszerep és az ételeké, ismét a gourmet konyha remekei fognak bemutatkozni, így holnap ön az élmény beszámoló is!
Addig is érjétek be egy kis csirkebecsinált levessel!:-)




Hozzávalók:

4 egész csirke comb, lebőrözve, filézve, felkockázva
2 nagyobb csirkemáj
2 csirke zúza
4 szál sárgarépa felkarikázva
1 szál fehérrépa felkarikázva
2 szem krumpli felkockázva
1 fej vöröshagyma felaprítva
100 gramm zöldborsó
1/2 fej karfiol rózsáira szedve
2 dl tejföl
1 citrom leve
1 ek zabpehely liszt
3 tk őrölt piros paprika
2 tk lestyán
1 tk borsikafű
1 tk tárkony
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Lábasban vajat olvasztok, majd megdinsztelem rajta a hagymát, rádobom a húst, fehéredésig pirítom, hozzáadom a répát, a fűszereket a pirospaprika és a borsikafű kivételével, majd pirítom még pár percig.
Felöntöm nyolc deci vízzel és forralok egyet rajta, majd beleteszem a krumplit és tovább főzöm. Amikor már félig megfőttek a zöldségek beledobom a májat, zúzát és főzöm, amikor ezek is készen vannak beledobom a zöldborsót és behabarom. A tejfölt elkeverem csomómentesre a liszttel, citromlével, pirospaprikával és beleteszem, folyamatos keverés mellett a levesbe, majd felforralom és amikor rotyog, minden puha és főtt:-), akkor levéve a tűzről beledobom a karfiol rózsákat és megszórom a borsikafűvel. Így lefedve a saját gőzében puhítja meg a  karfiolt és nem esik darabjaira!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső