Mindig azon gondolkozom milyen idióta név ez, ki találta ki, nem valami bizalom gerjesztő, pedig egy mennyei ételt takar!
Kicsit másképp készítettem, mint szoktam fűszeresebben és sok-sok zöldséggel, illetve családom és egyéb állatfajták miatt kifiléztem a csirke combokat és apróra daraboltam, bár így hamar elkészült és mindenkinek nagyon ízlett!
Jaj ma este megyünk a T-System ügyfél partiára, ahol a jazz zenéjé lesz a főszerep és az ételeké, ismét a gourmet konyha remekei fognak bemutatkozni, így holnap ön az élmény beszámoló is!
Addig is érjétek be egy kis csirkebecsinált levessel!:-)
Hozzávalók:
4 egész csirke comb, lebőrözve, filézve, felkockázva
2 nagyobb csirkemáj
2 csirke zúza
4 szál sárgarépa felkarikázva
1 szál fehérrépa felkarikázva
2 szem krumpli felkockázva
1 fej vöröshagyma felaprítva
100 gramm zöldborsó
1/2 fej karfiol rózsáira szedve
2 dl tejföl
1 citrom leve
1 ek zabpehely liszt
3 tk őrölt piros paprika
2 tk lestyán
1 tk borsikafű
1 tk tárkony
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Lábasban vajat olvasztok, majd megdinsztelem rajta a hagymát, rádobom a húst, fehéredésig pirítom, hozzáadom a répát, a fűszereket a pirospaprika és a borsikafű kivételével, majd pirítom még pár percig.
Felöntöm nyolc deci vízzel és forralok egyet rajta, majd beleteszem a krumplit és tovább főzöm. Amikor már félig megfőttek a zöldségek beledobom a májat, zúzát és főzöm, amikor ezek is készen vannak beledobom a zöldborsót és behabarom. A tejfölt elkeverem csomómentesre a liszttel, citromlével, pirospaprikával és beleteszem, folyamatos keverés mellett a levesbe, majd felforralom és amikor rotyog, minden puha és főtt:-), akkor levéve a tűzről beledobom a karfiol rózsákat és megszórom a borsikafűvel. Így lefedve a saját gőzében puhítja meg a karfiolt és nem esik darabjaira!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése