2011. november 17., csütörtök

Sajttal töltött bazsalikomos húsgombóc vajban párolt fűszeres zöldségekkel


Megkaptam Ferenctől a Stahl Magazin őszi számát, amiben annyi finomság van, hogy csak győzzem elkészíteni!
Egyet máris megcsináltam, kicsit átalakítva, más körettel, de isteni lett, gyorsan kész van, nagyon pikáns, és köret nélkül, akár vendégváró falatkának is kitűnő! eredetileg kék sajttal van töltve, de a család nem szereti, engem leszámítva, az meg ugyebár kit érdekel?!:-) Egyszer megcsinálom azzal is, ha vendégek jönnek, mert szerintem úgy igazán pikáns lehet!
A köret tészta hozzá de mivel azt már ettünk a héten zöldségekkel csináltam és mennyei lett, főleg, hogy ugyanazokat a fűszereket használtam, mint a gombóchoz, és természetesen, mivel mindkettő alaposan meg van locsolva vajjal, csak is jó lehet, minden kaját átalakít, elvarázsol, egyszerűen bele tudnék fulladni, főleg a jó minőségű belga vajba, imádom, kit érdekel, hogy hizlal, vagy, hogy egészségtelen, ami szerintem hihetetlen, ha valami ennyire jó nem lehet káros......

Más: ma megyek a Tokaji Borecet Manufaktúra új ecet kóstolójára,  ahol átvehetem a receptgyűjteményt, melyben Én is szerepelek, úgy hogy holnap remélhetőleg lesz lelkierőm a hajnali kelés, a nyolc órás iskolában levés után, íni és akkor beszámolok!




Hozzávalók (4 személyre):

A gombóchoz:

60 dkg darált marhahús
3 tk worchestershire szósz
2 gerezd fokhagyma sóval péppé zúzva
1 ek morzsolt bazsalikom
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
1 ek vaj, felolvasztva
12 dkg mozzarella kis kockákra darabolva
bors

A zöldségekhez:

10 dkg vajbab
10 dkg zöld hüvelyű bab
10 dkg bébi répa
10 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
1 ek bazsalikom
1 ek worchestershire szósz
bors
fokhagyma pehely

Elkészítés:

A darált húst tálba teszem, sózom, borsozom és összekeverem a worchestershire szósszal, fokhagymával,  bazsalikommal és tojással, majd hozzákeverem a zsemlemorzsát.
Ebből 12 darab húsgombócot formálok, majd megforgatom őket az olvasztott vajban. A gombócok közepébe egy fakanál nyelével lyukat fúrok és sajtot töltök bele, majd újra gombóccá varázsolom, sütő papírral kibélelt tepsibe teszem őket és 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm.

Míg sül, elkészítem a köretet: a vajat felolvasztom, majd rádobom a babokat, zöldborsót és fűszerezem, majd fedő alatt párolom 10 percig.
Utána meglocsolom a worchestershire szósszal, sózom, borsozom, majd hozzáadom a bébi répát és párolom további 10-15 percig.

Majd együtt tálalva jó ízűen elfogyasztjuk!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

3 megjegyzés:

  1. Lehetne, hogy a sajtbetöltés után forgassam meg a vajban a gombócot, hogy legyen olyan nagy pancs?

    VálaszTörlés
  2. Igen, sőt ajánlom is,úgy tényleg egyszerűbb!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső