2011. március 2., szerda

Chefparade hatodik lecke: desszertek, la mousse au chocolat , avagy a legkönnyebb és legegyszerűbb csokoládé mousse a világon


Sajnos ma véget ér a főző kurzus, így egy kicsit szomorú vagyok, annyira élveztem! Tényleg nagyon hasznos volt, rengeteg jó dolgot tanultam, jó volt a hangulat és csodás recepteket ismerhettem meg, amiket magamtól biztos nem tudtam volna megtalálni vagy nem is kerestem volna!:-( Szóval még jövőhétig tartanak a francia napok, utána valamilyen másik nemzet ételeit fogom publikálni, bár az igazat megvallva elég nehezen válok meg a francia konyhától! Lehet, hogy megveszem Julia Child könyvét és folytatom a gurmand-kodást francia honban, még meglátom! 
Mindenesetre most térjünk rá egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb édesség receptjéhez, és a cím nem túlzás, ez tényleg annyira egyszerű, hogy akár gyerekek is elkészíthetik könnyedén! A csoki mousse mellé készíthetünk incsi fincsi karamellát az nagyon feldobja a tálalásnál és persze az ízhatás sem semmi!



 La mousse au chocolat la plus facile et la plus légére au monde
A legkönnyebb és a legegyszerűbb csokoládé mousse a világon!!



Előkészítés 15 perc / Csoki főzés: 5 perc

Hozzávalók 2 fő részére:

3 tojás fehérje
1 tojás sárgája
5 cl tejszín
100 g fekete csokoládé (60%)
15g vaníliás cukor

Elkészítés:
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, vagy mikrohullámú sütőben. Amikor már nem forró, csak meleg belekeverjük a tojások sárgáját, majd a cukrot, végül hozzákeverjük a tejszínt.

Habverővel a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Szép lassan a csokoládékrémhez adagoljuk. 


Hűtőben hagyjuk kihűlni, majd amikor már jól lehűlt egy kanál segítségével kis gombócokat formázunk belőle és ízlésesen tálaljuk, karamellával isteni lesz!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső