2010. augusztus 30., hétfő

Tonhalkrém héjában sült burgonyával

Ismét eltűntem napokra, de azért persze folyamatosan főztem, csak sajnos nem tudtam utolérni magam,az írás terén, mivel egyre sűrűsödnek a vizsgálatok az új jövevény miatt, és állandóan úton vagyok. Na, de ma hajnalban túl voltam a vérvételen, Szofit is letettem szundizni és végre újra felcsatlakozhatok a mátrixra!:-)
Csütörtök este egy mennyei kis vacsit dobtam össze az unokatesóm tiszteletére, aki megpróbál szénhidrát mentesen táplálkozni, na de ez nálam nem sikerült, mivel a vacsora mellé Ferivel karöltve félkiló rozsos kenyeret pusziltak be, miközben olívaolajba tunkoltak!:-) Persze szemet gyönyörködtető látvány volt számomra, mivel ez is a főztömet dicsérte, egy falat sem maradt, sőt még kértek volna...
Szofi is nagyon sokat segített ennek köszönhetően ő is evett belőle, aminek nagyon örültem, mivel egyre jobban szereti a különleges ízeket, a fűszereket!
Gyors, könnyű és iszonyatosan finom....

Hozzávalók (3-4 személyre):

6 szem burgonya cikkekre vágva
3 ek rozmaring
2 ek kakukkfű
só ízlés szerint
5 ek olívaolaj

A tonhalkrémhez:

2 db natúr tonhal konzerv
2 doboz natúr joghurt (kb. 300 ml)
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek kakukkfű
fél citrom leve

bors

Elkészítés:

A cikkekre vágott burgonyát tűzálló tálba teszem, sózom, megszórom a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd meglocsolom az olívaolajjal és 180 fokos sütűben készre sütöm.

Míg a krumpli sül elkészítem a halkrémet: a tonhalkonzervet az olajjal együtt keverő tálba teszem és villával összetöröm, majd hozzákeverem a joghurtot, a fokhagymát, kakukkfüvet, sót, borsot, citromlevet és fél órára hűtőbe teszem.

Amikor kész a krumpli, tányéron elrendezem körbe és a közepére halmozok egy kanál tonhalkrémet, mellé pedig isteni friss ropogós magos, rozs kenyeret kínálhatunk.


Borajánló: leginkább az általam nagyon kedvelt St. Andrea pincészet Nap bora illik emellé a finomság mellé, száraz, fehér és nagyon gyümölcsös!

Jó étvágyat mindenkinek!

Puszil:

Petrezselyem

2 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Recept kereső