2010. augusztus 4., szerda

Úszik a vargánya a tejszínben


Imádom a tésztát, mivel a befektett energia nincsen arányban a dicséretek számával, amit bezsebelhetsz, ha egy igazán ízletes ételt varázsolsz belőle!
Most következő receptem  is egy rövid idő alatt elkészíthető, nagyon finom kis kaja, ami nemcsak gyors, de nagyon egyszerű is és kevés hozzávalóból készül, na jó most biztos sokan mondjátok, hogy a vargánya gomba pont nem a könnyen beszerezhető hozzávalók közül való, de szárítva egész évben hozzájuthatunk nem csak a szezon idején, ma én is a szárítottat használtam és mivel jó minőségűt vettem, ugyanolyan, mint a friss! A többi belevaló pedig egyszerű, tejszín, zöldség alaplé, bors, fokhagyma, ez mindenkinél megtalálható, a legtöbb esetben, nem?!
Persze a mai napon a legnagyobb dicséret az volt, hogy étvágytalanságban szenvedő gyermekem, kétszer is repetázott belőle, ami számomra a legeslegjobb kritika volt, mivel a kis drágaságom két napja nem nagyon eszik a nyers paradicsomon kívül semmit. Biztos a meleg miatt is lehetett, de a foga is nő, szóval akármi is okozta ma végre megtörtem és feladta az éhség sztrájkot!:-)
Íme a remekmű:

Penne rigate vargányával:



Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm penne rigate tészta főzve
150 gramm szárított szeletelt vargánya
6 gerezd fokhagyma zúzva
300 ml zöldség alaplé (lásd Befőttek és házi készítmények)
200 ml tejszín (20%-os)
frissen őrölt feketebors
őrölt chili paprika

Elkészítés:

A vargányát beáztatjuk 10 percre, majd alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk, a zúzott fokhagymát megdinszteljük és a gombát megpirítjuk rajta, ami körülbelül 5-6 perc, nagy lángon, sózzuk, borsozzuk és a chilivel is megszórjuk. 
A zöldségalaplevet felforraljuk és hozzákeverjük a tejszínt, majd a főtt tésztára öntjük, ezt megszórjuk a vargányával. Tálaljuk forrón, a tetejére pedig szárított, reszelt parmezánt szórunk.

Jó étvágyat!

Puszil mindenkit:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső