2010. augusztus 2., hétfő

Garam masala


Ez egy különleges indiai fűszer keverék, amit minden család másképp készít el és persze mindenkinek meg van a maga titkos receptje is, amit nem szívesen árulnak el betolakodóknak! Igazából alapvető hozzávalóitól eltekintve ahány ház annyi íz! 
Nekem azért van elképzelésem róla, hogy miből is tevődik össze, de szerencsémre sikerült szereznem egy jó kis receptet is amit ma meg is osztok veletek, mivel a holnapi ételhez elengedhetetlen, de ez legyen meglepi!

Hozzávalók:

4 evőkanál egész koriander
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál szemes fekete bors
1 evőkanál szárított gyömbér
3-4 szem fekete kardamom 
0,5 evőkanál szegfűszeg
0,5 evőkanál fahéj
0,5 evőkanál babérlevél

Elkészítés:
A fűszereket megpirítjuk serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. A kardamomból kiszedjük a magokat és a többi fűszerhez adjuk, majd kávédarálóban vagy kézi mozsárban az egészet őröljük finomra. Sötét helyen kis üvegben tároljuk és akkor hónapokig eláll, mint a többi fűszer!
Főként húsokhoz, és szószokhoz ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése