2010. augusztus 2., hétfő

Szűzpecsenye kapri bogyóval és citrommal sütve

Ma egy isteni ételt készítettem, amit Lila Füge blogjában találtam, mármint az alap ötletet adta az általa leírt recept, mivel ő csirke combot használt és egy két fűszer híján mást kellett használnom, de így is nagyon finom lett!
A citromot mindig is az egyik legjobb ízesítőnek gondoltam, ha húsról van szó, mivel egyszerű ételeket is nagyon pikánssá tesz, főleg, ha a héját is rajta hagyjuk, mert akkor az illata is menyei. Legjobb példa erre a sóval eltett citrom (lásd: Befőttek és házi készítmények), azzal is nagyon jó lehet a ma leírt recept, de sajna mostanában nem tettem el, mert a kovászos uborka dömping eltereli a figyelmemet, de jövőhéten készítek, mivel van egy különleges bárány receptem, aminek az egyik elengedhetetlen kelléke!
Most pedig nem ragozom tovább a dolgot, mivel a lenti kompozíció önmagáért beszél!


Hozzávalók (2 személyre):

35 dkg szűzpecsenye felszeletelve
2 tk borsikafű
1 tk fehér bors
4 gerezd fokhagyma összezúzva
6 fokhagyma gerezd egészben
6 friss vagy szárított babérlevél
2 db egész citrom cikkekre vágva
0,5 kg új krumpli hasábokra vágva
7 ek kapribogyó
fél citrom leve
olívaolaj

Elkészítés:

A hús szeleteket bedörzsölöm a borsikafűvel, a fehér borssal, és bedörzsölöm a fokhagymával majd enyhén sózom őket, tűzálló tálba teszem és köré rendezem a krumplit, majd meglocsolom az egészet bőségesen olívaolajjal. A hús és a krumpli közé dugdosom a citromokat és az egész fokhagyma  gerezdeket, majd meglocsolom egy fél citrom levével és a tetejére halmozom a kapribogyót.
Alufóliával lefedem és 180 fokos sütőben lefedve sütöm 10 percig, majd az alufóliát levéve további 25 percig sütöm, míg a krumpli és a hús egy kisit megpirul és az  ízek összeérnek.
Mellé salátát lehet kínálni és ízletes száraz fehérbort kortyolgatni!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső