2010. július 9., péntek

Újabb felhívás világ legjobbjainak

Ismét minden gasztronómia iránt érdeklődő figyelmét szeretném felhívni, hogy újabb húskészítmények mutatkozhatnak be teljesen díjmentesen a Foodlawment Egyesület augusztusi eseményeihez kapcsolódóan! Kérek mindenkit, hogy továbbítsa a híreket és nevezze kedvencét, hiszen ez páratlan lehetőség az igazán minőségi termékek számára!

A mai postban a tepertőt emelem ki, de emellett nevezni lehet a világ legjobb zsírját, birkahúsát, szalonnáját, pácolt-, füstölt, vagy főtt baromfihúsát. Lent található a nevezés módja csak a különbség az, hogy az flm@foodlawment.hu email cím tárgyába értelemszerűen nem tepertőt, hanem a többi étel nevét kell írni!  

Szakmai információkért forduljatok Schill Judithoz a +36 30 241 0938-as telefonszámon vagy a schillj@foodlawment.hu címen.

A mai bejegyzésben legalul egy réges-régi könyvből származó receptet is találtok, szóval érdemes elolvasni!


"Keressük a világ - és benne Magyarország - tepertőjét!
 
Amennyiben Ön tudja, hogy jelenleg hol található, ki állítja elő, ki forgalmazza a keresett terméket, kérjük, jutalom ellenében jelentkezzen!
Kérésére a tanúvédelmi programunkba bevonjuk és így, a többi tanútól cserében Ön is megtudhatja, hogy melyik termék a legesélyesebb a világ legjobb halászati terméke, tepertője, szalonnája, felvágottja, virslije, füstölt pácolt húskészítménye, sertés hús alapanyaga, marhahúsa, kecske- juhhúsa, disznósajtja, kenőmájasa, baromfi húsa, baromfi terméke, sonkája, hurkája mindösszesen a világ legjobb hús és húskészítménye 2010. díjra!
 
2010. augusztus 17-22 között az élelmiszerlánc világhét 2010 Magyarország rendezvény keretében, Mezőkövesden kiderül (http://events.foodlawment.com/?menu=helyszinek.php&tart=tart_helyszinek_videk.html), hogy ki állítja elő és hol kapható a világ legjobb tepertője, amelyet az Önök segítségével keresünk.
Tizenkét hazai helyszínen méretkeznek meg a hús és húskészítmények. Igazi fesztiváli hangulatban hazai és nemzetközi szakértők és fogyasztók döntései alapján választjuk meg, majd 21-én a Budai Várban színpompás gálaműsor keretében ország világ tudtára adjuk, hogy melyik termék lett 2010. legjobb tepertője.
Tehát amennyiben Ön tudja, hogy jelenleg hol található, ki állítja elő, ki forgalmazza a keresett terméket, ismételten kérjük, jutalom ellenében jelentkezzen.
 
Mit kell tennie!
 
1. Amennyiben ismeri az előállító vállalkozást és a termék nevét, kérjük, elektronikus levélben írja meg nekünk a vállalkozás és a termék nevét, jellemzőit az flm@foodlawment.hu címre. Fontos! Az email tárgyába írja be, hogy „tepertő”!
 
2. Ha közvetlenül ismeri az előállítót, feltétlenül hívja fel a figyelmét arra, hogy ne mulassza el a jelentkezést Magyarország legnagyobb élelmiszerlánc rendezvényének helyszíneire. http://events.foodlawment.com/downloads/versenykiiras.pdf A világ legjobb húskészítménye - Fenntartható ÉlelmiszerLánc Termék díj 2010.
 
3. Ha csak a beszerzés helyét ismeri, kérjük, adja meg az adott kistermelő, húsbolt, hús-szakbolt, áruház címét, és az adott termék nevét és küldje el nekünk az flm@foodlawment.hu címre. Fontos! Az email tárgyába írja be, hogy „tepertő”!
 
4. Ha Ön szerint az igazi tepertő receptjét Ön ismeri – s nem titkos a recept -, kérjük, küldje el nekünk a receptet, hogy etalonként a weblapjainkon közhírré tehessük, s reméljük versenyzőként – természetesen ingyenesen, a mi VIP vendégünkként – Ön be is mutatja a saját tepertő elkészítésének módját Mezőkövesden, ahol kóstolóval is alátámasztja a recept különlegességét. Kérjük, hogy az adott termék receptjét, esetleg fényképekkel együtt küldje el nekünk az flm@foodlawment.hu címre. Fontos! Az email tárgyába írja be, hogy „tepertő”!
 
5. Az ajánlók ajánlatai alapján az első öt előállítónak ingyenes kiállítói helyet biztosítunk Mezőkövesden a mezőkövesdi – Tepertő, Zsír és Szalonna Világbajnokságon.
 
6. Az ajánlók közül a tizenkét helyszínen, 100-100 visszaigazolt, hibátlan ajánlatot, receptet beküldő részére, személyenként 2-2 ingyenes belépőt biztosítunk a hús és húskészítmények világbajnokság helyszíneire.
 
Mindezek mellett, ha valahol finom tepertőt evett vagy kóstolt, vagy ilyenről van információja, netán nem ízlett a termék, most elmondhatja véleményét a világ tepertőiről. Értékeljen pontokkal 1-től 10-ig, és szövegesen is az flm@foodlawment.hu címre írva. Fontos! Az email tárgyába írja be, hogy „tepertő”!
A lényeg, hogy végre kiderüljön, melyek a világ, az ország legjobbjai!
 
Kedvre derítőként egy recept: Bittner János Finom Hentesáruk című könyvéből (1929) 

Zsírolvasztás.
 
A zsírkiolvasztása.A disznózsír olvasztása legcélszerűbben feltétlenül tiszta vasüstben történik, melynek fenekére kezdetben 1—2 liter vizet öntünk, ami azért jó, mert megakadályozza a zsír odaégését. A lehetőleg egyenletes kockákra vagy szeletekre aprított zsiradékot az üstbe öntjük és nem túlságosan erős széntűz fölött lassan olvasztjuk, miközben a zsiradékot gyakran keverjük. Ha nagymennyiségű zsírt olvasztunk egyszerre, akkor célszerű az üstöt kezdetben nem nagyon megtölteni, mert ez a keverést nagyon akadályozza, ez okból tehát célszerű, ha a visszamaradt részt csak akkor öntjük az üstbe, ha az első töltés már fölolvadt. Ekkor a tőz már erősebb lehet, mert ez gyorsítja a munkát és nemsokára az egész töpörtyű a felszínre jön. A zsír leszedését, miután az üst jól fölforrott, mindjárt megkezdjük, hogy szép fehér zsírt kapjunk. A leszedést azután folytonos keverés közben folytatjuk mindaddig, míg a töpörtyű sárgulni kezd; ekkor megvárjuk, míg a töpörtyű ropogós kezd lenni és akkor gyorsan kiszedjük. A töpörtyűt vagy csak jól kinyomjuk és úgy kerül eladásra, vagy kipréseljük."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső