2010. július 7., szerda

Tejszínes burgonya krémleves

Ma este egy isteni kis levest dobtam össze, mivel hűvös van és a játszótéren egy kicsit átfagytam-nálunk nagyon fújt a szél és még alacsonyabbnak tűnt a hőmérséklet- így megkívántam a meleg ételt és időm nem sok volt. Ezekből következik, hogy ismét egy gyors, de annál ízletesebb levesről van szó, ami ráadásul friss ropogós újkrumpliból készült, így friss és üde lett! A pláne az egészben, hogy meleg napokon is fogyasztható, mivel lehűtve még ínycsiklandóbb, mint melegen-bár így sajttal lehet tálalni- fanyar íze miatt, amit a babér levélnek és a fehérborecetnek köszönhet. 
Remélem felkeltettem az érdeklődést:



Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg újburgonya felkockázva, megtisztítva
8 dl zöldség alaplé (lásd Befőttek és házi készítmények)
2 tk szerecsendió
3 db babérlevél
2 ek fehérborecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl tejszín
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Kevés olívaolajon vagy vajon megdinsztelem a fokhagymát, majd felöntöm a zöldségalaplével és ebbe dobom bele a krumplit. Ezt fűszerezem- babérlevéllel, szerecsendióval és sóval, borssal- majd amikor már megfőtt a krumpli botmixerrel összeturmixolom és egyet forralok rajta, majd kis lángon főzőm tovább és hozzáöntöm a tejszínt, majd a legvégén a fehérborecettel bolondítom meg.
Reszelt sajttal tálalom, hidegen is jó hozzá, de akkor magos kenyeret pirítok és kevés olívaolajjal locsolom meg.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése