2010. július 6., kedd

Grillezett kacsamell spenót ágyon

Vacsira isteni finomságot készítettem, amitől még mindig tele vagyok, de a szó jó értelmében!:-) A kacsamell grillezve valami mennyei lett és mellé a friss spenót... Nyam-nyam! 
Nem akarom ajnározni magam, de ismét egy nagyon jó pácot sikerült összedobnom a kerti fűszereimből, olyan sokat számít egy-egy már unalomig elkészített ételnek, hogy milyen fűszerekkel dobjuk fel. Most tárkonyt, rozmaringot és cayenne borsot is használtam, amit egy kis fokhagymával és boróka bogyóval spékeltem meg, na meg balzsamecetet és olívaolajat is kevertem hozzá. Úgy volt, hogy 1-2 órára beteszem a hűtőbe, de a végén egy egész nap lett belőle, mivel nagyon meleg volt tegnap és nem volt kedvem a napon sütögetni, így hideg ribizli leves volt ebédre, utána meg friss rozmaringos kenyeret mártogattunk olívába, mellé pedig kecskesajtot majszoltunk, így a kacsa maradt ma estére szerencsére, mert így teljesen beitta a hús a fűszereket!
A kacsamell grillezve nagyon jó, ezt csak annak írom aki nem próbálta még, mert a bőrében lévő zsír miatt nem szárad ki és a pácban található zsiradékkal együtt, tökéletesen omlóssá válik a hús! Természetesen ezt is lehet bent serpenyőben készíteni, de akkor ajánlatos csak elősütni abban és 220 fokos sütőben kell befejezni, úgy hogy egy kis vizet öntünk alá, így a puha lesz, de a bőre ropogós, mérettől függően körülbelül 15 perc alatt kész, úgy hogy előtte a serpenyőben 5-5 percig sütöttük az oldalait.
Na, akkor most jöjjön a recept:



Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet filézett kacsamell bőrrel (egyenként 25 dkg)
300 gramm spenót levél
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek vaj

A páchoz:

4 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 tk cayenne bors
1 tk őrölt vagy mozsárban durvára tört rozmaring
1 tk tárkony
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
5-6 szem borókabogyó egészben

Elkészítés:
A kacsamelleket a bőrös oldalán beirdalom, így ropogós lesz sütéskor, majd bepácolom: a balzsamecetet összekeverem az olívaolajjal és hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát, majd bekenem vele a húst és alufóliába csomagolom szorosan egymás mellé téve őket, így hagyom állni hűtőben 1 éjszakát, de minimum 3 órát!
Másnap grillen megsütöm, úgy hogy a bőre aranybarna legyen és ropogós, de a hús maradjon szép rózsaszín! Ha bent készítjük, akkor a fent leírt módon tegyük!
A spenót leveleket alaposan lemosom és lecsöpögtetem, serpenyőben felolvasztom a vajat a fokhagymát pedig megdinsztelem rajta, majd rádobom és megfonnyasztom a spenótot, ez körülbelül 6-7 perc alatt meg van.
Tányéron kis halmot csinálok a spenótból és ráfektetem a kacsát, lehet még mellé párolt rizst kínálni, de a spenóttal is tökéletes egy tál étel! Gyors és finom!:-)

Jó étvágyat hozzá!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső