2012. november 15., csütörtök

Rakott karfiol brokkolival


Ismét zöldség, ismét vitamindús, és igazi téli finomság!
Új kedvenc a családi étlapon, Szofi azt mondta ez a legfinomabb, amit evett eddigi élete során (ami nagyon hosszú volt eddig!:-)) Az oviba is készítettek nekik rakott karfiolt, de nem ilyen finomat!:-)
A brokkoli kényszer megoldás volt, mivel a bio karfiol, amit vettem kicsinek bizonyult, ezért egy brokkolival egészült ki a rakás, de nagyon jó ötletnek bizonyult, így megmarad! Mindig tojással, hús nélkül készítem, de most darált hússal bolondítottam meg, sok, sok sajttal és tejföllel, nagyon, nagyon jó lett, másnapra csak egy kevés maradt, amit kisebbik klónom evett meg, így Szofi az óvoda után elég dühös volt, mert Ő egész nap ezt kívánta, így a héten még egyszer el kell készítenem!  Fontos, hogy Ferenc is imádta végre valami, kritika nélkül csúszott le a torkán, csak nyam-nyam és nyam volt....








Hozzávalók (4 személyre):

1 fej karfiol rózsáira szedve
1 nagyobb brokkoli rózsáira szedve
400 gramm darált sertés hús
4 db főtt tojás, felkarikázva
1 fej vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 ek őrölt édes nemes piros paprika
bors
300 gramm reszelt trapista sajt
450 gramm tejföl
2 ek zsemlemorzsa
vaj a tál kikenéséhez
2 ek olívaolaj

Elkészítés:

A karfiol és brokkoli rózsákat, sós, forrásban lévő vízbe dobom, 10 percre, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem, majd hagyom lecsepegni.
Serpenyőben olívaolajat forrósítok megdinsztelem rajta a vöröshagymát, rá a húst, sózom borsozom és amikor már fehéredik beledobom a fokhagymát, a piros paprikát és még 15 percig párolom.
Amikor kész egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom a zsemlemorzsával és belefektettem a karfiol rózsákat, tetejére 3 evőkanál tejfölt, a sajt egy részét, rá a tojás karikákat, tetejére tejföl, sajt, majd a húst, szafttal együtt, ismét tejföl, annyi, hogy maradjon a végére is, sajt, rá a brokkoli, tetejére tejföl és a maradék sajt.
Előmelegített sütőben 190 fokon készre sütöm 40 perc alatt!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

3 megjegyzés:

  1. naggyon guszta!! rizs nem kell bele? vagy csak kimaradt a receptből?

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nem kimaradt, nem került bele direkt, Én is mindig teszek a rakott zöldségekbe, de most rizs nélkül próbáltam meg és tökéletes!:-)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső