2012. november 10., szombat

Édes savanyú padlizsán saláta


Nagyszerű köretnek, de hétköznap este könnyű vacsoraként is megállja a helyét! Csodás padlizsánok vannak mindenfelé és isteni ez a kombináció, aszalt sárga barack, mazsola, répa, zsülienre vágva, balzsamecet, kevés méz, petrezselyem, gyors egyszerű és tényleg nagyon fincsi. 
Ráadásul az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a napi ötszöri zöldség, gyümölcs fogyasztás és ezzel a vacsorával máris kettőt kipipálhatunk, szóval, ha felakarjuk tölteni a vitamin raktárainkat a télre, akkor mindenképpen együk meg ezt a szuper egészséges és finom ételt!:-)



Hozzávalók (4 személyre):

2 kisebb padlizsán kockákra vágva
3 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
2 ek méz
2 szál sárgarépa zsülienre vágva
maréknyi mazsola
maréknyi aszalt sárga barack, finomra vágva
bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A padlizsán kockákat és a sárga répát megfogatom a két evőkanál olívaolajban, sózom, borsozom, majd 30 perc alatt készre sütöm.
Az egy evőkanál olívaolajat összekeverem a mézzel, balzsamecettel, majd beleforgatom a padlizsánt, répát, mazsolát, sárgabarackot, petrezselymet szórok a tetejére és máris ehetjük, langyosan, hidegen egyaránt isteni!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

1 megjegyzés:

  1. Spárgatök csőben sütve, töltött kucsmagombák,csirág vajas morzsával tejfelesen (forrás: A magyar úri család konyhája c. )

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső