2012. november 27., kedd

Karácsonyi aszaltszilvás-pisztáciás keksz


Ígéretemhez híven itt a karácsonyi keksz, melynek legnagyobb előnye, hogy gyors, isteni, és már most elkészíthetjük, ugyanis, maga a tészta három hónapig eláll a fagyasztóban, így akkor is lehet friss kekszünk, ha nem az utolsó pillanatra hagyjuk, a nagy kapkodás helyett, legyünk nyugodtak és készüljünk, vidáman az ünnepekre!
Tökéletes ajándék gourmand barátainknak, rokonainknak, de tényleg, én egy adagot próbaképpen kisütöttem és isteni volt, a kávé, tea mellé, nem túl édes, pont jó és annyira házi!
Én idén mindenkit meglepek egy szép könyvvel, aminek örülnek és mellé gasztro csomagot kapnak, chutney-k, lekvár, forralt bor szirup és keksz, természetesen mindez csodaszép csomagolásban, sokkal jobb, mintha valami vacak, boltban vásárolt dologgal lepném meg őket, ami vagy tetszik, vagy nem, enni mind imádnak, és a főztömet is szeretik, szóval, a Jézuska idén ezt hozza és remélem sikert arat.
Van még idő a karácsonyi hajtásig, és addig ígérem folyamatosan bombázlak a karácsonyi ajándék ötletekkel, amik elkészülhetnek hetekkel hamarabb, hónapokig elállnak és nem kell velük sok időt tölteni!




Hozzávalók (22 db-hoz):

175 gramm puha vaj
85 gramm barnacukor
1 rúd vanília kikapart magja
225 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
75 gramm pisztácia
75 gramm magozott asszalt szilva, finomra vágva

Elkészítés:

Fakanállal összekeverem a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd hozzászitálom a lisztet és összedolgozom, végül a pisztáciát, aszalt szilvát is hozzáadom és ezzel is jól összegyúrom.
Két részre osztom a tésztát és 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle, folpackba tekerem.
A sütőt előmelegítem 160 fokra.
Felszeletelem a tésztát (miután kiszedtem a folpackból:-)), 1 cm vastagon és sütőpapírral bélelt tepsiben, 15 perc alatt készre sütöm. A tepsin hagyom kihűlni, persze langyosan is jó, de egy két nap jót tesz neki!
Ha előre dolgozunk, a folpackba tekerés fázisánál a fagyasztóba tesszük, és mielőtt sütnénk, átrakjuk éjszakára a fagyasztóból a hűtőbe és ugyanúgy járunk el, mint fent írtam!

Jó készülődést!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső