2012. december 3., hétfő

Zellerszár krémleves


Ez is egy vitamindús, gyors leves a téli napokra, ráadásul isteni, nem hagyományos, kókusztejjel, chillivel, szerecsendióval megbolondítva, mennyei...
Forrón, a meleg szobában, kint hull a hó, jaj, de jó, igaz a napocska elolvasztotta, de reggel szép fehér volt minden, hűvös szél fújt, mi meg Pollival bent mézeskalácsozunk a tűz mellett a leves pedig rotyog!:-) Olyan romantikus!:-)
A zellerszár nagyon jó, nyersen mártogatni vele, vagy csirkével sütni a szívet  vagy levesekbe, akár csak magába, hihetetlen egészséges és most van igazán szezonja, szóval vegyétek, egyétek, nehogy betegek legyetek!




Hozzávalók (4 személyre):

1 nagy zellerszár, felaprítva, hagyjunk a leveléből a tálaláshoz
400 ml kókusztej
0,5 liter zöldség alaplé
3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
1 szál póréhagyma, zöldjével együtt finomra vágva
1 tk frissen reszelt szerecsendió
fehérbors
2 vörös chili felkarikázva
150 gramm reszelt parmezán

Elkészítés:

Egy lábasban olívaolajon megdinsztelem a póréhagymát, majd egy percre rádobom a fokhagymát, hozzáadom a zellert, megforgatom 5 percig fedő alatt párolom, majd felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, ráreszelem a szerecsendiót és puhára főzöm az egészet.
Amikor kész botmixerrel simára pürésítem, felöntöm a kókusztejjel, forralok rajta egyet, majd készen is van. Ha túl sűrű vízzel lehet hígítani.
Pirítóssal tálalom, tetejére sajtot és chili karikákat szórok!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső