2012. szeptember 18., kedd

Zöld pestos tészta saláta


Kezdjük egy könnyű fogással a hetet gondoltam, de olyan sokat ettem belőle, hogy nem ezt éreztem, szóval a tészta csak tészta, akkor is, ha zöldségekkel esszük!:-) Szofi imádta, Polli természetesen, hisz farfalle tésztából készült, ami a legjobb, könnyű a villára szúrni és ehetünk nagylányosan, nem kell anya segítsége, csak apa húzta a száját, valami miatt nem annyira akar mostanában tésztát enni, lehet, hogy túl adagolta magát Jesoloban?!:-) 

Mindenesetre isteni lett! Sok zöldborsó, sok fekete olíva bogyó, sok, sok kerti fűszernövény (bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, zsálya, oregánó), parmezán, fenyőmag.... nyam-nyam... Mennyei pestot készítettem, az Olaszországból hozott parmezán mennyei, sokkal jobb, mint itthon, frissebb, ráadásul egy sajt és hal piacon vettem, isteni az illata, és az íze..., mindent megér...

Egyébként továbbra is töltöm fel a kamra polcot, és a fagyasztót a nyár ízeivel, készült cékla chutney, édes chilli lekvár, medvehagymás pesto, gyömbéres tök lekvár, szóval a hét ismét a házi készítményeké lesz, persze egy paradicsomos hús gombóc is készül majd, ami kicsit újra gondolva, másképp fűszerezve kerül az asztalra, mint a hagyományos, na, de most jöjjön a lényeg, a tészta sali, ami tényleg zöld, és friss!



Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm farfalle tészta főzve, al dente
300 gramm zöldborsó főzve
1 fej vörös hagyma finomra vágva
150 gramm fekete olíva bogy150 gramm bacon szalonna, kockákra vágva, pirítva
bors

A pestohoz:

1/2 csokor bazsalikom
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor oregánó
4-5 levél zsálya
3 gerezd fokhagyma
100 gramm parmezán reszelve
150 ml olívaolaj
3 ek fenyőmag

parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

A pestohoz valókat késes robotgépbe teszem és pépesre aprítom, majd összekeverem a zöldborsóval, olívabogyóval, hagymával, hozzá keverem a tésztát, a bacon szalonnát, amit alaposan lepírítok és az egészet összeforgatom, sózom, borsozom, fél napra a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor megszórom még reszelt parmezánnal!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső