2012. szeptember 20., csütörtök

Mustáros karaj póréhagymás pogácsákkal


A malac husi mustárral és hagymával mennyei, mért ne lehetne egy kis poréhagymás pogit adni mellé, mennyei!
Dijoni mustárral kentem be a húst, kakukkfűvel szórtam és mellé egy rösztihez hasonlatos krumpli pogácsa készült, sok-sok hagymával, még szezonja van, és olyan finom! Olcsó egészséges, és nem csíp, a gyerekek is imádják, ja és nem olyan domináns, mint a többi testvéreinek!
Ferenc kifogásolta a karajt, mert állítólag nem szereti, de azért két szelet eltűnt rejtélyes módon, azóta is keressük a tettest! Biztos nem Ő volt! Annyira gyerekesek a férfiak sokszor ezzel a férfiúi büszkeséggel vagy mivel, szerintem be lehet vallani, ha tévedünk, Ők erre ritkán képesek azt kell megállapítanom!:-) 

Legközelebb, ha ez készül, mindenképpen készítek mellé egy kis mustáros, mártást, valami tejszínesre gondolok, mert így száraz volt nekem, szóval tegyetek ti is így!:-)




Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet karaj
1 ek dijoni mustár
1 ek kakukkfű levél
bors

A póréhagymás pogácsához:

1 kg krumpli, kockákra vágva, sós vízbe megfőzve
3 póréhagyma felkarikázva
50 gramm vaj
4 ek liszt
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra, a husikat sózom, borsozom, megkenem a mustárral, megszórom a kakukk fűvel és 30 perc alatt puhára sütöm.
A kifőtt, kihült krumplit összetöröm, majd serpenyőben felolvasztom a vajat megpárolom rajta a póréhagymát, majd összekeverem őket, ízlés szerint sózhatjuk, ha kell még.
8 pogácsát formázok belőle, a lisztet egy tányérba teszem és beleforgatom a pogikat, majd serpenyőben felforrósítom az olajat és pirosra sütöm mindkét oldalukat, kb 2-2 perc alatt!
Forrón tálalom!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső