2012. június 26., kedd

Spenótos mascarponés rakott csirkemell, paradicsommal sülve


Na a sok lekvár, meg süti után jöjjön, egy igazi nyári finomság, sok zöldséggel, új krumplival és a nyár elengedhetetlen kellékével a spenóttal. Imádom, bele tudnék fulladni, annyira, minden formájában, főzelékként, párolva, szerecsendióval, vajjal, citrommal, hal mellé, hús mellé, mindenhogy!

Ez az étel nagy kedvenc lett, azóta, már háromszor is készítettem, és így sajt alá bújtatva, mascarponével keverve, még Szofi is megette, pedig nem nagy spenót rajongó, csakis tésztával hajlandó megenni! Könnyű, viszonylag gyors és tényleg mindenki szereti!

Mostanában azt vettem észre, hogy sokkal szívesebben főzök, de valahogy írói kedvem alább hagyott, ezt Ti is észrevehettétek, olyan ritkák a bejegyzések, nem tudom mi van velem, lehet, hogy válságban vagyok:-), vagy csak egy szimpla hullámvölgy, volt már ilyen a világtörténelembe. Bár úgy érzem, sőt tudom is, hogy nagy változások vannak közelgőben az életemben, ami egyrészről boldogság, másrészről szomorúság, de mindenképpen változás, ami szépen lassan fog bekövetkezni! Na, de ez még a közel jövő zenéje, ha megtörténik úgyis megírom!

Nem is firkálok tovább, inkább jöjjön a finomság:



Hozzávalók (4 személyre):

4 db csirkemell filé
200 gramm mascarpone
500 gramm spenót levél
4 db nagyobb paradicsom, hat darabba vágva
3 tk frissen reszelt illatos szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
3 ek vaj
200 gramm érett chedar sajt, reszelve
bors

A körethez:

1 kg újkrumpli, sós vízben főzve
1 csokor friss petrezselyem finomra vágva
2 ek vaj

Elkészítés:

A csirkemelleket ketté vágom hosszában, kiklopfolom, sózom borsozom, majd félre teszem. Serpenyőben felolvasztom a vajat, a finomra vágott fokhagymát megdinsztelem rajta, és a megmosott, lecsepegtetett spenót levelek felét, pedig megfonnyasztom, majd meghintem sóval borssal. Összekeverem a mascarponével, egy csirkemell szeletet egy tűzálló tálba teszek, majd rákanalazok egy adag spenótos keveréket, még egy szelet, még egy kanál spenót, tetejére a sajt és ezt mindegyikkel megteszem, majd mellé pakolom a maradék spenót levelet, paradicsomot, felkockázott vajat, sózom, borsozom 




és az egészet készre sütöm 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt.



A megfőtt burgonyát a felolvasztott vajra dobom, megszórom a petrezselyemmel, alaposan összeforgatom, majd husival együtt tálalom!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső