2012. június 21., csütörtök

Ribizli zselé citromfűvel

Folytatom a befőzést, nagyon teszik!:-)
A mai zselé vagy dzsem isteni, kitűnő vad húsok mellé, süteménybe, vagy csak úgy kenyéren! A citromfű ad neki egy kis pikáns aromát, de arra figyeljünk oda, hogy, ha friss fűszer növényt használunk, az eltarthatóság ideje csökken felbontás után. Ahogy fogyasztja a kis családom nem hiszem, hogy aggódnom kéne! Hihetetlen, hogy milyen egyszerű elkészíteni, pedig régen azt gondoltam, hogy valami nagyon hosszú, lassú folyamat, amit csakis a nagyik tudnak, bár nálunk a nagypapi a helyes kifejezés, mivel Ő készíti a lekvárokat, befőtteket, és Ő is süti meg a sütiket!
Imádom a ribizlit, egyszerűen bele tudnék fulladni és idén kicsit hamarabb is érett!

Próbálom minél kisebb üvegekbe tölteni, így tényleg csak egy falat, gyorsan elfogy, annyi, hogy pont egy sütibe elég, szóval praktikus! A címkéken még dolgoznom kell, hogy szép legyen, de nekünk így is jó!:-) Most az egész családot ezekkel ajándékozom meg.



Hozzávalók: 


600 g piros ribizli
3 ek finomra aprított citromfű
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
300 g cukor

Előkészítés:

A ribizlit megmossuk és lecsöpögtetjük. A leszemezett gyümölcsből 600 g-ot kimérünk. 

Elkészítés:

A gyümölcsöket enyhén turmixoljuk, inkább összetörjük fakanállal. A dzsemfixet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcsöt és az egészet egy főzőedényben jól elkeverjük. Az elegyet keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább három percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a citromfüvet és máris kész. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük és jól lezárjuk.


Jó befőzést!

Puszi:

Petrezselyem 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső