2012. június 5., kedd

Kolbászos polenta, vagy inkább puliszka torta


Jobb, mint a pizza, egészségesebb is, és hívhatnánk puliszkának is, hisz az nem? Bár így fellengzősebb, meg persze parmezán is van benne, de a dédnagyanyám is készített ilyet a kemencébe, csak szalonával, paprikával, és hagymával, vagy éppen édesen, mint a tejes pitét, szóval nem egy modern valamiről van szó, de így hangzatosabb és könnyebben eladható a mai modern háziasszonyoknak, Én akkor is puliszkának hívom és kész!:-) Ti ezzel hogy vagytok?

Ezen sok, sok zöldség van, spárga, brokkoli, gomba, szárított paradicsom, és még sajtok is, sok-sok sajt!
érdemes összedobni, nálunk a gyerekek is imádták!



Hozzávalók (4 személyre):

1 l zöldségalaplé
200 gramm kukorica dara
100 gramm reszelt parmezán
100 gramm csiperkegomba felszeletelve
100 gramm fehérspárga főzve, 1 cm-es darabokra vágva
140 gramm brokkoli rózsáira szedve (főzve)
150 gramm szárított paradicsom durvára vágva
2 felaprított fokhagymagerezd
10-12 szelet puha kolbász falatnyi darabokra vágva

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 fokra.
Egy nagyobb lábosban felforralom a levesalapot, majd fokozatosan hozzákanalazom a kukorica darát és folyamatos kevergetés mellett készre főzöm1 0-15 perc alatt, amikor kész hozzákeverem a parmezán felét, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és hagyom egy kicsit hűlni és szilárdulni.
Majd szépen a tetejére pakolok minden zöldséget és a kolbászt, majd rámorzsolom a mozzarellát és a parmezán másik felét.
20 percig sütöm és tálalom.



Hidegen és melegen egyaránt isteni4

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső