2012. március 20., kedd

Szofi első önálló süteménye


Szofi teljesen egyedül alkotta, annyit segítettem, hogy kimértem a hozzávalókat, mert Ő almafabéta, így nem tud olvasni!:-)

Ő keverte, tette be a sütőbe, vette ki, szórta rá a cukrot, vagyis muffint csinált, ami szilvalekvárral volt töltve és mennyei lett!
Még karácsonyra kaptam a Bojánától muffin formákat, és azóta folyamatosan sütöm a különféle változatokat, főleg reggelire a csajoknak, mert annyira gyors kis süti, ezt megirigyelve Szofi csinált maga, ügyes volt, folyamatosan kóstolt, nyalakodott, kb a felét nyersen a magáévá tette, és nagyon meg volt elégedve vele, közölte, hogy jobb szakács, mint Én, és mától Ő fog mindent főzni, de Én takarítok, szóval rendesen leminősített!:-)

Jöjjenek a képek és a recept, almafabéta lányomtól, aki, ha tud majd írni, a blogomat is átveszi, nem csak a fakanalat!
















Hozzávalók:

1 tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1,5 dl tej
28 dkg liszt
1 csomag (!) sütőpor – tészta sűrűsége miatt, ami meg ahhoz kell, hogy a lekvár ne folyjon az aljára
csipet só
12 tk sűrű lekvár, ha van szilva


Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 C-ra (légkeveréses 165 C.) Muffinsütőt kibélelem mignon papírral  vagyis „kapszlival”, vagy kivajazom, vagy semmi, ha szilikon, mint az enyém.
A cukrot és tojást habosra keverem, hozzádolgozom a vajat, amit enyhén megolvasztok mikróban, majd a tejet. 2-3 adagban hozzászitálom a sütőporral és sóval elkevert lisztet.
A formákba 1-1 púpos ek tésztát kanalazok, nedves kézzel próbálok kis mélyedést egyengetni belé, erre jön 1-1 púpos tk szilvalekvár, majd lefedem 1-1 púpos tk tésztával, amit nedves ujjal igyekszem úgy simítani, hogy mindenütt fedje a lekvárt.
Kb. 25 percig, illetve tűpróbáig sütöm, majd rácson hagyom kihűlni.
Na nem Én hanem Szofi!:-)

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

2 megjegyzés:

  1. Lehet,hogy Szofi almafabéta, de sütni kiválóan tud! Gratulálok a kis hölgynek!
    Éva

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes ez a kislány és nagyon bájos!
    A muffinok szépek lettek, jó a recept!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Recept kereső