2012. március 30., péntek

Brazil csirkehús leves

Ma egy nagyon natúr, kevés fűszert igénylő, isteni leves jön, ami gyors, és nem utolsó sorban a brazil nagykövet kedvence, rizses betéttel készül, így twoo in one, hiszen, ha megmarad és másnap elszívja a levet, isteni rizses egy tál ételt kapunk, szóval hasznos, gazdaságos, mennyei, csupa zöldség és frissesség!
Ez is egy kis tavasz váró, idéző, főleg, ha friss, új zöldségeket használunk!

Másik jó hírem, hogy megyek vasárnap a Chef Parádéba, a Modern húsvéti menü elnevezésű kurzusra, így még húsvét előtt újítok nektek egy mennyei új, gyors, különleges húsvéti menüsort!
Juhé!!!

Na, de vissza a brazil rizses levesünkhöz, semmiextra csirke alsócomb, sárga és fehérrépa, rizs, só, bors, hagyma, póréhagyma, mert szezonja van, és persze az elengedhetetlen illatos, friss petrezselyem, ennyi és mégis mennyei, hús leves, de mégsem az unalomig főzött, hazai, ami persze finom, de ez laktatóbb, gyorsabb és hétköznap mi is lehetne főbb szempont, mint az, hogy pikk-pakk kész legyünk! Nem igaz?




Hozzávalók (4 személyre)

1 nagy hagyma finomra vágva
6 db csirke alsó comb
kb. 1/2 liter víz
4 db sárgarépa vastag karikákra vágva
2 db fehérrépa vastag karikákra vágva
1 póréhagyma felkarikázva
12 dkg rizs
bors
1 csokor petrezselyem finomra vágva

Elkészítés:

Egy nagy lábasban, olajat hevítek, üvegesre dinsztelem a hagymát, beleteszem a bőrös felükkel a csibe combikat, majd szép barnára pirítom, végül felöntöm vízzel, sózom borsozom, bedobom a répákat, lefedve főzöm 20 percig.
Utána jöhet a póréhagyma, a többször átöblített rizs. 15-20 perc főzés kell míg megpuhul a rizs, majd tálaláskor meghintem a friss petrezselyemmel! Hmmm, nyam-nyam...

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső