2012. március 13., kedd

A köret a lényeg


Ma tényleg az lesz, egy zöld fűszeres snassz csirkemellet dobtam fel egy mennyei karfiolos, zeller pürével, amit imádok mától, mert tényleg mennyei és különleges és tök jól helyettesíti a krumplit, ami megköti a vizet, és paleok se ehetik és egyáltalán ez még sem egy vacak sajtos krumplipüré, amit hozzáteszem már tökélyre fejlesztettem, szóval egy szónak is száz a vége ez egy pikk pakk, gyors és különleges hétköznapi vacsi, vagyis körítés!

Fú, de hosszú ez a mondat egy ilyen kis semmiségről is milyen sokat lehet áradozni!:-)

Ez egy igazi kis tavasz előidéző finomság, tiszta zöldség, némi parmezánnal és tejszínnel feldobva, friss szerecsendióval, borssal, kevés tejföllel, hogy pikánsabb legyen, majd a tetején füstölt mozzarella, rásütve! Nyam-nyam... (zárójelben megjegyzem, hogy ez az egyik kedvenc gasztro filmemből van a Julie and Julia-ból :-))  nem kell ezt ragozni, isteni, és próbáljátok ki!




Hozzávalók (4 személyre):

1 kg karfiol rózsáira szedve
1/2 fej zeller gumó felkockázva
10 dkg parmezán reszelve
15 dkg füstölt mozzarella
1 dl tejszín
2 ek tejföl
szerecsendió
bors

Elkészítés:

A karfiolt és a zellert megfőzöm sós vízbe, majd krumpli nyomóval szétnyomom, hozzáadom asajtot, a tejszínt, tejfölt, majd homogén egységgé pürésítem a burgonya nyomóval, sózom, ha kell még, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, majd ráreszelem a füstölt mozzarellát, bedobom a sütőbe 180 fokra 10 perce, majd forrón megesszük valami husi mellé, vagy csak úgy magába!

Jó étvágyat!

puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső