2012. március 5., hétfő

Mousse al ciocolato ed olio d' oliva, avagy az ígért desszert



Tudom, hogy múlt hét csütörtökön kellett volna ennek jönnie, de Ausztriában 2000 méteren a wifi nagyon gyengén működött, így mára maradt, de így is tökéletes zárása lesz a menünek, bocsi, ha valaki hétvégén ez miatt nem tudta elkészíteni az olasz vacsit!:-)

Mielőtt bővebben szólnék egy kis kitérőt tennék és ezúton is megköszönném a rám szavazóknak,a Delimano Chef's játékban, a sok szavazott, mellyel hozzá segítettek a nyereményeimhez, sajnos, mivel nem fektettem túl sok energiát, a fődíjról lecsúsztam, de így is a legjobb 100 séf között voltam, szóval köszönöm még egyszer, valószínűleg az Oscaron jobb beszédet mondtam volna!:-)

Na most vissza a desszerthez, ez egy nagyon sok odafigyelést és türelmet igénylő édesség, nem kell sütni, de habokat verni azt bizony igen, lassan, sokáig, odafigyelve, és utána türelmesen csak a leírt módon és sorrendbe, össekeverni, tényleg lényeges melyik melyik után, mindegyik hozzávalót külön kell felverni! Tudom, hogy így sokakakt elijesztettem, de ha ezekre odafigyelünk egy mennyei krémet kapunk, ami könnyű, levegős, szóval csak elsőre ijesztő.....



így kevrjük össze :-)






Mousse al cioccolato ed olio d’oliva / Olívaolajos csokoládé mousse

Hozzávalók / 4 fő:
-       
         200 g keserűcsoki (70 %-os a legjobb)
-        200 ml habtejszín
-        4 tojássárgája
-        4 tojásfehérje
-        110 g cukor
-        125 ml olívaolaj

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett lassan olvasztjuk. A tejszínhabot óvatosan, nem túl keményre felverjük, csipetnyi só hozzáadásával ez könnyen és gyorsan elérhető.
 A sárgáját habosra verjük a fele mennyiség cukorral (50 g) ez után a fehérjét is felverjük a cukor másik felével (60 g) Fontos, hogy minden habot külön verünk fel! A teljesen felolvadt csokoládéhoz lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajunkat. Addig keverjük, míg szép egységes krémet nem kapunk. Következő lépésben a sárgájából készített habot keverjük a csoki krém alá óvatosan és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot. Fokozott figyelemmel egységes állagúvá keverjük össze. Minimum 2 órára, ha lehet egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső