2012. március 6., kedd

Cannelloni, nem is akármilyen



A lényeg, hogy végre megtört a varázs és használtam a tészta készítő gépemet, nem is nagy dolog, na ehhez persze kellett, hogy lássam, és segítség vagy inkább útmutatás mellett készítsem el az első raviolimat és canellonimat, amit ezután a pasta parádés kurzus után többször is meg fogok tenni! Annyira finomak voltak a házi készítésű alkotásaink, hogy szinte azon nyomban elkészítettem itthon a családnak is, mivel kóstoló nélkül jöttem haza, ha elolvassátok és elkészítitek rájöttök miért, nem az éhség volt az oka!:-)
Bármennyit megtudnék enni ezekből, hihetetlen, hogy milyen isteni, és ez az alább olvasható tészta recept, száraz tészta, metélteknek is kitűnő, ki lehet szárítani, vagy csak megformázva, lefagyasztani és kiengedés nélkül al dente főzni, így érdemes nagyobb adagokat készíteni, hogy mindig lehessen elővenni és elkápráztatni a vendégeinket, tényleg összehasonlíthatatlan  az élmény, nem hiába szerette mindenki a mama féle házi leves tésztát és lebbencset! Nem igaz!
Összefut a nyál a számba, ha ezekre a héten következő finomságokra gondolok, szerintem a csúcsok csúcsa a ravioli lesz, főként, hogy leírok egy két tippet, ami tölteléktől független, de elengedhetetlen a tökéletes ravioli elkészítéséhez! Jaj olyan jó, hogy végre nem félek itthon tésztázni!:-)




Cannelloni petrezselymes-fűszeres csirkével


Elkészítési idő: 45 perc 


Hozzávalók (4 fő részére):

A tésztához:
  
  50 dkg liszt
  5 db tojás
   1 dl víz

A töltelékhez:
   
  friss petrezselyem
  30 dkg csirkemellfilé
   5 dkg vaj
   2 dkg parmezán
   10 dkg ricotta
   bazsalikom

   A paradicsomszószhoz:

   1 dob. hámozott paradicsom konzerv
   1,5 fej vöröshagyma
   4 gerezd fokhagyma
  
   A besamell szószhoz:
  4 dl tej
  8  dkg liszt
   1 ek parmezán
   bazsalikom
   őröltbors
   só
  szerecsendió

 10 dkg mozzarella szeletelve

Elkészítés:
50 dkg lisztet a tojásokkal és a vízzel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és majd’ fél órát pihentetjük.

Elkészítjük a szószokat: a paradicsommártást:  a vöröshagymát finomra vágjuk és az egyik felét olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, összefőzzük, félre rakjuk.

Besamell szósz*: A vajat 8 dkg liszttel habzásig hevítjük, hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd kiforraljuk, végül hozzáadjuk a parmezánt és a bazsalikomot.

Elkészítjük a tölteléket is: a csirkemellet apró kockára-kb. 1 cm-es vágjuk és a vöröshagyma felével olíván megpirítjuk. Sóval, friss petrezselyemmel, borssal fűszerezzük, majd.

Ha a tészta nyújtáshoz gépet használunk, formázzunk 8-10 cm-es kis hurkákat majd a gép legnagyobb fokozatán kétszer nyújtsuk ki, minden nyújtás után alaposan lisztezzük be, a gépet is és a tésztát is nehogy kiszáradjon, majd ezután a közepes fokozaton egyszer nyújtjuk át, ismét lisztezés, végül a legkisebb fokozatnál eggyel nagyobb fokozaton is egyszer, így érve el a végső méretet kb.1 mm vastag, ha ezt hamarabb is elértük, akkor nem kell végig menni ezen, de fontos, hogy ezt a folyamatot akkor is megcsináljuk, ha esetleg spaghetti vagy más metélt tésztát készítünk.

A húst ricottával összekeverjük, majd a tésztánkat 5x 10 cmes lapokra vágjuk betöltjük és cső formájúra hajtjuk..

A paradicsommártást egy tűzálló tálba öntjük, beletesszük a cannellonikat, leöntjük a besamellel, megszórjuk parmezánnal és szeletelt mozzarellát teszünk rá. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Végül tálaljuk és megesszük!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső