2012. március 14., szerda

Debreceni újra gondolva


Hát igen-így nem kezdünk mondatot, ejnye bejnye- a debreceni nagy dilemma, az esetemben, nem valami gourmet konyhai megoldás, sőt, régen, mindig a lecsó kolbásszal említettem egy napon, max másnaposan mustárral, fehér kenyérrel, fesztiválon egy laci konyha egyik álló asztalnál, de nem otthon a családnak... 

Elveimmel szembeszegülve, elkészítettem, hogy is ne tettem volna, amikor első szülöttem szombat reggel, a Stahl konyháját bámulta és Ő készítette gyöngy hagymával, almával, kevés fehér borral, és Szofi imádja a sült kolbászt, az almát és állítása szerint a gyöngyhagymát is, ami lében van, mert a bölcsibe is mindig ezt eszik, és egyébként is, az egész kaját meg akarja enni, vacsira,vagy vasárnap ebédre. 
Így anya vett debrecenit, meg gyöngy hagymát lében és utána néztem a pontos receptnek, így vasárnap ez lett az ebéd, ami a lehető legjobb dolog volt, amit ilyen minimális időráfordítással elkészítettem és ennyi pénzből! 
A tél már az utolsókat rúgja, de még érdemes ezt a szív melengető ételt elkészíteni!

A slussz poén a sztoriban, hogy utóbb kiderült, Szofi nem szereti a gyöngy hagymát és, mint egy skizo közölte, hogy Ő ilyet nem mondott, mármint, hogy szereti, mert gyűlöli, és soha nem is ette meg, a bölcsibe se, de a debrecenit két pofára tömte, az almával együtt, a felnőttek friss reszelt tormát kaptak mellé, friss ropogós fehér kenyérrel, könnyű igazi hideg napokra való finomság! Persze a maradék fehérbor is elfogyott, Nyakas féle, a jobbikból!:-)

Almával és gyöngy hagymával sült debreceni:



Hozzávalók ( 4személyre):

3 pár debreceni kolbász kisebb darabokra vágva
4 db alma pucolva cikkekre vágva
1 kis üveg gyöngy hagyma savanyúság
1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 dl száraz fehérbor
bors
1 kk zsálya
1 kk majoránna

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőbe elősütöm a debreceniket, majd kiveszem és félre rakom. Ugyanebben a zsiradékban megdinsztelem a fokhagymát, rádobom a lecsepegtetett gyöngy hagymát, megpirítom, de csak enyhén szórok rá egy csipet piros paprikát a színe miatt, rázogatom, majd hozzáadom az almát, amikor megpuhult, rádobom a kolbászokat, felöntöm a borral, felforralom, végül lefedve 10 percig párolom, majd a tűzről levéve melegen fehér kenyérrel megeszem!:-)

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső