2011. április 20., szerda

Spenótos omlett



Ahogy ígértem folytatom a spenót mániámat és el is készítettem az isteni omlettet, amit spenóttal dobtam fel! Mennyei volt, főleg, hogy fűszervajat is készítettem, snidlinggel, oregánóval és abban sült az isteni vacsi, ami akár egy királyi reggelinek is beillik, fekete kávéval, teával, eperrel, ágyban...nyam-nyam! De jó is lenne! Egyszer kéne egy gyerekmentes reggel, amikor csak döglünk, tévézünk, visszaalszunk....
Álom, édes álom! Bár anyukámmal és nővéremmel nekirugaszkodunk egy hétvégi wellnessnek júniusban, így nem is annyira álom....




Hozzávalók (1 adaghoz):

15 dkg spenót levél
2 db tojás
0,5 dl tej
2 grezd fokhagyma
2 ek vaj a sütéshez
feketebors, durvára törve

Elkészítés:

A spenót leveleket finomra vágom, serpenyőben kevés vajon megdinsztelem a fokhagymát, rádobom a spenótot és megfonnyasztom, 



majd egy tálba habosra verem a tojásokat a tejjel, sózom, borsozom, belekeverem a spenótot.



Serpenyőben felolvasztom a vajat és felforrósítom, lényeges, hogy jó forró legyen, majd bele öntöm a spenótos tojást, várok, míg el kezd felhólyagosodni és akkor elkezdem mozgatni a serpenyőt, hogy ne ragadjon le, ez körülbelül 3 perc, 



majd óvatosan félbe hajtom egy laza dobással, ha nem sikerül sincs gond, hiszen még a teteje nyers és könnyű eligazgatni.



Félbe hajtva is sütöm 4 percig, kicsit visszavéve a lángot, majd készen vagyunk.
A tetejét megszórom reszelt parmezánnal és egy kis fokhagymás bagettel kínálom!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső