2011. április 19., kedd

Rakott penne tészta

Hétvégén egyedül voltam a lányokkal, így valami gyors és laktató ételt készítettem, amit Szofi is megeszik! Eddig a tészta volt a mániája paradicsommal, most a tészta maradt, de végre megeszi a tejfölös, tejszínes dolgokat is!:-) Így gyorsan bekukkantottam a spejzba, mivel nem volt kedvem felpakolni Őket és boltba rohangálni, ahol egy órát mászkálunk, rengeteg pénzt elköltünk és az ebéd is csúszik, illetve sok-sok felesleges dolgot vásárolok, úgy hogy ez nem csak a hétvégére volt igaz, de most megpróbálok mindent felhasználni, amit felhalmoztunk a tél folyamán és nem is tudom, hogy van!:-)
Így jutottam a lent található ételhez, ami nagyon finom, pikáns, kimondottan gyerekbarát! Szofi azt mondta ez nagyon finom anya, mert roppan a tészta!:-)

Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm színes penne tészta főzve, al dente
500 gramm csirkemell filé felkockázva
3 db medve sajt (natúr)
3 dl főzőtejszín
150 gramm tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerkeverék spagettihez (lásd. Befőttek és házi készítmények)
15 dkg pannónia sajt reszelve
15 dkg trappista sajt reszelve
bors

Elkészítés:

Serpenyőben olívaolajat hevítek megdinsztelem rajta a passzírozott fokhagymát, majd rádobom a csirkemellet, megszórom a fűszerkeverékkel 



és megpíritom.
Keverőtálba összekeverem a tejfölt,  két deciliter tejszínt-1 decit meghagyok a végére-, beledobálom a  kocka sajtot-ami egyébként háromszög, de valahogy így maradt meg- amit előzőleg, kis kockákra vágtam és a pírított csibemellhez adom, majd megforralom az egészet.



Tűzálló tál aljára teszem a tészta felét, 



majd ráhalmozom a mártásos husit, 



tetejére még egy adag tészta, majd meglocsolom a tejszínnel, megszórom a reszelt sajtokkal 



és az egészet beteszem 15 percre 180 fokos sütőbe,



amikor aranybarna a teteje készen vagyunk!



Ha száraz lenne egy kis tejfölt kínálhatunk mellé!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése