Hétvégén egyedül voltam a lányokkal, így valami gyors és laktató ételt készítettem, amit Szofi is megeszik! Eddig a tészta volt a mániája paradicsommal, most a tészta maradt, de végre megeszi a tejfölös, tejszínes dolgokat is!:-) Így gyorsan bekukkantottam a spejzba, mivel nem volt kedvem felpakolni Őket és boltba rohangálni, ahol egy órát mászkálunk, rengeteg pénzt elköltünk és az ebéd is csúszik, illetve sok-sok felesleges dolgot vásárolok, úgy hogy ez nem csak a hétvégére volt igaz, de most megpróbálok mindent felhasználni, amit felhalmoztunk a tél folyamán és nem is tudom, hogy van!:-)
Így jutottam a lent található ételhez, ami nagyon finom, pikáns, kimondottan gyerekbarát! Szofi azt mondta ez nagyon finom anya, mert roppan a tészta!:-)
Hozzávalók (4 személyre):
500 gramm színes penne tészta főzve, al dente
500 gramm csirkemell filé felkockázva
3 db medve sajt (natúr)
3 dl főzőtejszín
150 gramm tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerkeverék spagettihez (lásd. Befőttek és házi készítmények)
15 dkg pannónia sajt reszelve
15 dkg trappista sajt reszelve
só
bors
Elkészítés:
Serpenyőben olívaolajat hevítek megdinsztelem rajta a passzírozott fokhagymát, majd rádobom a csirkemellet, megszórom a fűszerkeverékkel
és megpíritom.
Keverőtálba összekeverem a tejfölt, két deciliter tejszínt-1 decit meghagyok a végére-, beledobálom a kocka sajtot-ami egyébként háromszög, de valahogy így maradt meg- amit előzőleg, kis kockákra vágtam és a pírított csibemellhez adom, majd megforralom az egészet.
Tűzálló tál aljára teszem a tészta felét,
majd ráhalmozom a mártásos husit,
tetejére még egy adag tészta, majd meglocsolom a tejszínnel, megszórom a reszelt sajtokkal
és az egészet beteszem 15 percre 180 fokos sütőbe,
amikor aranybarna a teteje készen vagyunk!
Ha száraz lenne egy kis tejfölt kínálhatunk mellé!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése