2011. október 24., hétfő

Pizzás táska á la Szofi


A holnapi napon jön a badacsonyi bortúránkról szóló beszámolóm, de ma még közzéteszem Szofi első, szinte önállóan elkészített vacsija, ami nagyon finom lett, és tényleg Ő találta ki!
Ha tudna írni, biztos közzétenné, de így Én vagyok a szája ma!



A fűszerektől elkezdve, az összes hozzávalón át mindent Ő tett bele, én csak a gombát és a sonkát daraboltam fel és a sütőt, meg a főzőlapot állítottam be, a többi teljesen önálló munka volt.
Leveles tésztából készített paradicsomos töltelékkel egy gyors és nagyon finom vacsorát, amit polli is imádott, így ez lett a kedvenc, amit azt mondta Szofi, hogy legközelebb is elkészít majd csak akkor mást tesz bele nem sonkát és gombát, mert szerinte hiányzott belőle a kukorica!:-)

Próbáljátok ki, mert tényleg nagyszerű és a gyerekek is imádják!






Hozzávalók (4 személyre):

1 csomag leveles tészta
200 gramm csiperkegomba apróra vágva
100 gramm Sága selyemsonka feldarabolva
100 gramm reszelt trappista sajt
2 dl paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma zúzva
2 tk oregánó
1 tk bazsalikom
1 tk rozmaring
1 ek zabpehelyliszt
bors

Elkészítés:

A leveles tésztát egyforma négyzetekre vágjuk, majd elkészítjük a tölteléket.
Serpenyőben olívaolajat hevítek, majd megdinsztelem rajta a fokhagymát, rádobom a gombát, sonkát, sózom borsozom és hozzáadom a többi fűszert, majd fedő alatt megfonnyasztom pár perc alatt.
Amikor kész, ráöntöm a paradicsom levet, felforralom, majd beleszitálom a lisztet, és sűrűre főzöm.
Amikor kész a tészta kockák közepére teszek egy kevés sajtot, majd ráhalmozom a paradicsomos tölteléket és három szög alakba hajtom.
tepsire teszem és 170 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Melegen és hidegen egyaránt tökéletes.

Jó étvágyat!

Puszi:

Szofi és Petrezselyem

4 megjegyzés:

  1. Megzabálom a kis gyönyörűséget!!!Mellesleg csendben megjegyzem, hogy Kekének is lehet főzni valamit nov 4-re:)

    VálaszTörlés