Maradok a zöldséges kajáknál, persze nem minden őszi, de a sütőtök az mindenképpen az!:-)
Isteni lett minden túlzás nélkül, még sértődékeny szerelmemnek is ízlett, aki három napig bírta szó nélkül, de szerencsére, mára már minden ok!:-)
Még jó, hogy lányaim vannak, remélem nem sokat örököltek az apjuk dacosságából, mert akkor nehéz idők elé tekintek!:-)
Na, de ez nem egy családi blog, inkább jöjjön a hami nyami, ami nem csak magában isteni, de egy jó kis fűszeres hal mellé is el tudom képzelni köretnek, finom fehér borral, hmmm nyam-nyam!
Hozzávalók(4 személyre):
400 gramm sütőtök vékony szeletekre vágva
1 db kisebb padlizsán felkarikázva
250 gramm spenót levél blansírozva
4 db paradicsom felkarikázva
100 gramm trappista sajt reszelve
100 gramm füstölt sajt reszelve
3 dl tej
1 ek zabpehely liszt
3 tk szerecsendió
1 ek akácméz
100 gramm vaj
só
bors
grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A padlizsánt és a tököt, lesózom, durva szemű tengeri sóval, tésztaszűrőbe teszem, majd leöblítem és papír törlővel szárazra törlöm. Meghintem őket grill fűszerkeverékkel -nem vagyok híve, de a Kotányinak van egy nagyszerű keveréke-, majd 180 fokon puhára sütöm őket.
Addig elkészítem a besamelt, a vaj felét felolvasztom, beleszitálom a lisztet, majd kézi habverővel csomómentesre keverem, cseppenként hozzáöntöm a tejet, várok, míg besűrűsödik folyamatosan kevergetem és amikor már kész beleszórok egy kevés sajtot.
Ha kész a padlizsán és a tök, tűzálló tál aljára teszem őket, meglocsolom a mézzel, rápakolom a paradicsomokat, sózom, borsozom őket, felolvasztom a maradék vajat és lelocsolom a zöldség halmot, majd a legtetejére pedig a spenót jön, azt is megszórom grill fűszerrel, majd ráöntöm a besamelt az egészre és a tetejére a sajtokat szórom.
180 fokon 25 perc alat készre sütöm és langyosan, forrón, vagy akár hidegen is tálalhatom!:-)
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése