2011. október 12., szerda

Céklás gnocchi fűszeres vajba forgatva


Folytatom a zöldség evést, de most egy kicsit tartalmasabb étel formájában!:-)
Lehetséges, hogy ez volt első konyhai sokkom ezidáig, mivel kicsit megrettentem a tészta készítésekor, erősen kidobás gyanús volt a kezdet kezdetén, de még a főzéskor sem voltam benne biztos, hogy feltálalom ezt a rémséget, de aztán minden jó, ha jó a vége, a bizarr külső, a nem egyszerű készítés ellenére mennyei,tökéletes magában reszelt parmezánnal, vagy esetleg valamilyen ragu mellé! Nyam-nyam...
Ferenc se volt túl bizakodó, mert olyan, mintha mini nyers hús darabkákat enne, de olyan jó az íze, hogy már ez sem számított neki, Szofi el volt ájulva, mivel rózsaszín tésztát még nem evett, és végre anya feltalálta, Pollinak meg mindegy, mivel aki ismeri az tudhatja, hogy minden evő, minden mennyiségben, kis gourmet!:-)

A fura az, hogy nagyon nyúlós, lágy tészta lesz, valószínűsítem a cékla miatt, de a bekeverés után várni kell, hogy gyúrható legyen, körülbelül fél órát, mert megkeményedik,de utána se arra számítsatok, hogy olyan lesz, mint a hagyományos gnocchi, munkás, de megéri és az az isteni vaj, amitől minden szebb és jobb...... nyam-nyam






Hozzávalók ( 4 főre):



4 db nagyjából egyforma méretű burgonya
30-40 dkg liszt
bors
1 db tojás
3 tk szerecsendió
3 gerezd fokhagyma zúzva
10 dkg vaj
2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A céklákat és a burgonyákat meghámozom, kis kockákra vágom és külön megfőzöm őket sós vízben, majd amikor kész krumplinyomóval összetöröm.

Elkeverem, csipetnyi sóval és a szerecsendióval, meg a borssal ízesítem, majd hozzáütöm a tojást. Annyi liszttel  összedolgozom, amennyit felvesz, és jól összegyúrom, majd fél órát várunk.

Ezután lisztezett deszkán henger alakú rudacskákat formázok belőle, és éles késsel összedarabolom gnocchi méretűre (kb. 2 cm-es darabokra). Forró, lobogó vízben kifőzöm őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd  kiszedem egy szűrőkanál segítségével.
Egy teflonseprenyőbenel készítem  a fűszeres vajat. A petrezselyemzöldet  finomra vágom. A vajat  felolvasztom a serpenyőben, beleteszem a zúzott fokhagymát, majd megpárolom benne a felaprított petrezselyemzöldet, sózom végül beleforgatom a kifőtt gnocchikat.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezán sajttal, sózom, borsozom és mind befalom!

Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső