Vasárnap tartottuk Szofi harmadik szülinapját, ami nagyon jól sikerült, isteni ételekkel, sóval eltett citromban (lásd. Befőttek és házi készítmények) pácolt csirkét sütöttem, spenótos krumplipürével és mennyei Daubneres csoki tortával zártuk a menüt, na meg volt zserbó, csupa csokis anya féle süti, az este végén pedig kívánság lámpásokat eresztettünk az égbe!:-)
Nagy volt a boldogság, főleg, amikor reggel felébredt és az ágya mellett volt a hello kitty-s bicikli! Olyan édes volt, ahogy juhézott örömében, lefekvéskor azt mondta ez volt a legcsodásabb születésnapi bulija, bár még nem sokat tudhat a háta mögött!:-)
Nagy volt a boldogság, főleg, amikor reggel felébredt és az ágya mellett volt a hello kitty-s bicikli! Olyan édes volt, ahogy juhézott örömében, lefekvéskor azt mondta ez volt a legcsodásabb születésnapi bulija, bár még nem sokat tudhat a háta mögött!:-)
Ennyi finomság után azonban kicsit telítődtünk a főtt étellel, így tegnap este melegszendvicset készítettem és a héten kicsit zöldségesebb kaják lesznek, mer anya torkig van a hússal, ezt pedig az egész családra kivetítem :-), remélem nem lesz ellenvetés, bár a gyerkőcök hétvégén a mamákkal lesznek, mert anya és apa borkóstolóval egybekötött, vacsorára hivatalos Badacsonyba, így a nagyik tömhetik a picurokat két napig!:-)
Ne, de térjünk vissza a mennyei szendvicskrémhez, fehérborral, lestyánnal, fokhagymával készül, tejszínes habarással és isteni, főleg, hogy nagyon szép friss gombát vettem!
Hozzávalók:
5 fej nagyobb csiperke gomba, vékonyra szelve
2 szál újhagyma felkarikázva a zöldjével együtt
1 gerezd fokhagyma, mozsárba durvára törva
10 dkg vaj
2 tk lestyán
1tk bazsalikom
1 tk őrölt piros paprika
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
10 dkg pannónia sajt
1 ek zabpehely liszt
só
bors
Elkészítés:
majd hozzáadom a gombát,
felöntöm a borral, forralok egyet rajta, hogy az alkohol elpárologjon, sózom, borsozom, meghintem a fűszerekkel és fedő alatt puhára párolom.
felöntöm a borral, forralok egyet rajta, hogy az alkohol elpárologjon, sózom, borsozom, meghintem a fűszerekkel és fedő alatt puhára párolom.
Amikor már jól elfőtte a levét, akkor a tejszínnel elkeverem a zabpehely lisztet, csomómentesre, beleszórom a sajtot, és hozzáöntöm a gombához, majd amikor már jó sűrű, botmixerrel durvára pürésítem, jó darabos maradhat, hagy ropogjon a gomba a fogunk alatt!:-)
Lehűtöm, majd kenyerekre kenem, megszórom a tetejét sajttal és aranybarnára sütöm! Én isteni ropogós rozs kenyérrel készítettem azzal is remek volt!
Jó étvágyat!
Puszi:
Petrezselyem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése