2011. március 7., hétfő

Chefparade záró este menüsora


Nagyon jól sikerült a záró vacsi, mennyei ételeket készítettünk és a vendégemnek, vagyis drága egyetlen szerelmemnek is ízlett, ráadásul elkápráztattam a hozzáértésemmel, saját bevallása szerint, mivel itthon általában már csak a végeredménnyel szembesül, még akkor is, ha éppen itthon tartózkodik, mert akkor a lányokkal van elfoglalva!
A menüsor amit Bernard összeállított mennyei volt, először egy isteni grillezett kecskesajtot ettünk és készítettünk, ezt követte a lazac és tonhal tatár, majd dijoni mustáros szűzpecsenye, amihez tagliatelle volt a köret és a desszert egy mennyei almatorta volt! Nyam-nyam... Egész este Feri fotózott, szóval nem kezeskedem a remekművekért...:-) De pont az előételt kellett telefonnal fotóznom, amit ma írok le, így sajna annak a minősége hagyj némi kívánni valót maga után, de azért nem olyan rossz!
A kecskesajtos manna, nagyon egyszerűen elkészíthető, finom és mindenki elkápráztathatja vele a vacsora vendégeit, mellé egy isteni száraz fehér bor dukál!


Chévre chaud grillé aux herbes de provence (grillezet kecskesajt provanci fűszerekkel):

Előkészítés: 10 perc
Grillezés: 5 perc

Hozzávalók( 4 fő részére):

4 „crotins“ de chavignole (francia kecskesajt)
4 szelet toast kenyér
2 dl olíva olaj
2 evőkanál száraz Provanci fűszerkeverék
1 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál málnaecet
1 evőkanál dijoni mustár
Bors
200 gramm madár saláta

Elkészítés:
A toast kenyereket megpirítjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, a provanci fűszerkeveréket, elkeverjük az olajban, hozzáadjuk a mustárt, a durvára tört fenyőmagot, málnaecetet és a sajtokat ebbe beleforgatjuk alaposan, majd a kenyerek tetejére helyezzük,


és grill fokozaton, 200 fokon 5 perc alatt készre grillezzük.  

A madársalátát a tányérra halmozzuk,


és a tetejére helyezzük a kenyerünket!



Jó étvágyat!

Puszi:

Petrezselyem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Recept kereső