2012. július 23., hétfő

Sajttorta


Ma is egy sütivel kedveskedek nektek! Isteni, gyors és eperdzsemmel mennyei, persze lehet málnával, ribizlivel, vagy bármivel enni, akár magában is, mert úgyis finom!
Egyszerű mascarponés krém, édes keksz az alapja, a Győri Édes zabkeksze a legjobb, pár perc alatt össze lehet dobni, be a sütőbe és ha kihűlt már ehetjük is. Én egy nappal hamarabb elkészítettem és úgy még finomabb, mint frissen, de ha nem tudunk ellenállni az illatoknak, aznap is neki eshetünk!:-)
Szofi készítette a krémet, persze nyersen megette a felét, de amikor kész lett, akkor is ízlett neki, ez nem szokott mindig így lenni, ugyanis, az élesztős tésztákat csak nyersen szereti!:-) Polli drágám, így is, úgyis imádta, de neki nem kell kétszer mondani, hogy egyen, igazi gourmet, minden finomságot imád, nem válogat, de ha valami kicsit rosszabbul sikerül, már nem eszi meg!:-) Szóval van kritikusom elég!

Még egy tipp a sütéshez: tegyünk alá egy tepsit, mert hajlamos csöpögni!



Hozzávalók:

2 csomag zabos keksz (lehet almás, kókuszos, csokis) összetörve, vagy ledarálva
150 gramm vaj olvasztva

A töltelékhez:

450 gramm mascarpone
1 vanília rúd kikapart közepe
100 gramm cukor
3 egész tojás
2 ek liszt
100 gramm túró
1 dl tejföl





Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra
a ledarált kekszet keverjük össze a vajjal, így sűrű masszát kapva és nyomkodjuk bele egy csatos torta forma aljába.
Keverjük  össze a töltelékhez valókat, majd öntsük a torta formába és 40-45 percig süssük, míg a teteje szép barna nem lesz! Ne felejtsük el a sütő aljába tenni a tepsit, ha folyna ki a töltelékből.
Ha kész teljesen kihűlve fogyaszthatjuk! Forrón még nem lehet vágni, vigyázzunk!:-)

Jó sütést!

Puszi:

Petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése